Допоможіть, врятуйте: чому кішки застряють на деревах

7 серпня 2023, 10:46
841
Причина, по якій кішки застряють на деревах, пов'язана з їх особливостями.
Чому кішка не може зійти з дерева,
Чому кішка не може злізти з дерева, / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Всім добре знайоме, наскільки граціозно пухнасті тварини підіймаються на будь-які височини, але чому кішка не може злізти з дерева?

Попри те, що кішки славляться своєю спритністю і вмінням проникнути в будь-яке місце, саме дерева доставляють їм чимало клопоту.

Чому коти застряють на деревах?

Коли кішка піднімається на дерево, її лапи і хвіст допомагають їй спритно просуватися вгору. Однак коли справа доходить до спуску, ситуація змінюється кардинально.

відео дня

Причина, по якій кішки застряють на деревах, пов'язана з особливостями їх лап і фізіології. Кігті кішок вигнуті таким чином, що забезпечують опору при русі вгору по стовбуру дерева, але не можуть утримувати тіло тварини при спуску. Під час спуску кішка не може так само легко закріпити свої кігті в корі дерева, як при сходженні.

Часто трапляється так, що якщо кішку довго не звільняють, вона сама спускається, використовуючи свій хвіст.

Коли кішка розуміє, що їй важко спуститися, вона може відчувати страх і настороженість. У такій ситуації вона вважає за краще залишитися на безпечній висоті до тих пір, поки не відчує себе впевнено.

Що робити якщо кіт застряг на високому дереві?

Перш за все, зберігайте спокій. Кішка зазвичай знає, що робить, і, ймовірно, знайде спосіб спуститися самостійно, як тільки відчує, що це безпечно.

Однак, якщо ви турбуєтеся, можна спробувати привернути її увагу, доброзичливо покликавши або запропонувавши смаколика, що допоможе захопити і зробити її більш рішучою.

Зрозуміло, молоді кошенята - це інша історія, так як у них може не бути досвіду і вони будуть нявкати, залучаючи батьків. Проте, вирішувати вам - надати допомогу тварині в паніці або надати йому шанс засвоїти урок самостійно. Адже навіть кошеня, в кінцевому підсумку, підкорить свій страх і спуститься.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти