Знадобиться лише один інгредієнт: як зробити взуття водонепроникним

7 січня 2023, 15:06
Якщо взуття промокає, це завжди неприємно, особливо в холодну пору року. Є елементарний спосіб зробити взуття водонепроникним в домашніх умовах.
Взуття
Як захистити взуття від вологи в домашніх умовах / Фото pexels.com

Коли на вулиці сльота і бруд, дуже легко угробити улюблену пару взуття, особливо якщо вона не пристосована для такої погоди. Найпростіший спосіб зробити взуття водонепроникним, це купити спеціальний спрей, але захистити взуття від вологи можна і в домашніх умовах.

Щоб зробити взуття водонепроникним, знадобиться воскова або парафінова свічка і звичайний фен для сушіння волосся.

Віск потрібно нанести щільним шаром на всю поверхню взуття, особливу увагу приділивши швам і місцям з'єднання окремих частин, а потім нагріти взуття феном. Віск почне плавитися, заповнить собою всі пори та невеликі отвори, які можуть бути потенційним входом для води.

відео дня

Свічку потрібно брати звичайну - білу або безбарвну, яскраві святкові свічки не підійдуть.

Не варто боятися, що після натирання взуття парафіном або воском на взутті з'явиться наліт - він розтане і вбереться після нагрівання, а взуття повернеться до початкового кольору.

Для більшої впевненості, що з парою черевиків все буде добре, перед обробкою проведіть експеримент на старій парі взуття або на непомітній ділянці тієї, яку хочете захистити від промокання.

Таким способом можна обробляти не лише шкіряне, але й текстильне взуття.

До слова, для профілактики навіть в суху погоду наносьте на взуття касторову або лляну олії, твердий жир. При цьому потрібно ретельно обробляти місця стиків, шви, отвори для шнурків, навколо блискавок. Вони найчастіше піддаються впливу вологи.

Раніше Главред писав, як позбутися від неприємного запаху взуття в домашніх умовах.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти