Наслідки для волосся будуть жахливими: чому взимку не можна ходити без шапки

14 січня 2023, 19:30оновлено 14 січня 2023, 20:02
Чи може випадати волосся, якщо ходити без шапки взимку - відповідь на це спірне питання шукає багато людей, адже вони стикаються з цією та іншими проблемами.
шапка
Чому не можна ходити без шапки взимку / Колаж фото Instagram

Ні для кого не секрет, що з приходом морозу потрібно діставати з шафи не тільки теплі куртки і взуття, а й шапки. Звичайно, багато красунь часто нехтують цим, адже вважають, що шапки можуть зіпсувати зачіску або в ній вони виглядають погано.

Але багато хто навіть не замислюється про те, що саме через відсутність шапки вся ця "гарна зачіска" може просто зникнути. Ці слова можна сприймати буквально, адже через пряму дію морозу на шкіру голови може початися серйозний процес втрати волосся.

Чому взимку волосся перетворюються в "солому" і випадає

Якщо ви любите ходити без шапки взимку і думаєте, що капюшон вас врятує, то не дивуйтеся, якщо потім ваше волосся різко стане дуже жорстким і неслухняними. Нерідко цю ситуацію не вдається виправити кондиціонерами, масками або навіть спеціальними маслами для волосся. До того ж через короткий час ви можете помітити, що кількість випавших волосин після миття голови або розчісування може істотно збільшитися.

Вся річ у тому, що мороз сильно звужує кровоносні судини шкіри голови, що веде до порушення кровообігу. Саме через це у цибулин починається дефіцит в харчуванні, що в підсумку призводить до випадання волосся.

Варто відзначити, що з тієї ж причини багато хто може помітити сильну сухість голови і появу лупи. В такому випадку може з'явитися навіть роздратування і відчуття того, що голова постійно свербить.

Це пов'язано з тим, що під дією холоду організм починає більше виділяти підшкірної жирової клітковини, щоб зігріти шкіру голови. Таким чином ваше волосся буде брудними, а шкіра - сухою і безжиттєвою.

Як відновити ріст волосся і припинити випадання

В першу чергу потрібно почати носити шапку. Також варто розуміти, що правильне харчування і купа вітамін зможуть лише на невеликий відсоток наблизити вас до вирішення проблеми.

В першу чергу потрібно повернути життя вашій шкірі голови і поліпшити кровопостачання. Одним з найбільш відмінних і безкоштовних варіантів стане масаж голови. Саме хороший масаж може знову запустити процес кровопостачання і повернути необхідну кількість "їжі" для цибулин.

Масаж можна робити як руками, так і гребінцем-щіткою, а також спеціальними приладами для цього. Існує багато технік, які можна знайти в Інтернеті.

Якою має бути шапка

Найпершим, на що потрібно звертати увагу при виборі шапки - розмір. Головний убір повинен бути ідеальним за розміром. Адже якщо він буде сильно обтягувати голову, то лише погіршить ситуацію і ускладнить потік поживних речовин до волосяних цибулин.

Також краще не вибирати шапку з синтетичних матеріалів, адже вони не дозволять повітрю циркулювати і просто створять парниковий ефект. Натуральні хутряні шапки відмінно утеплюють голову, але варто звертати увагу на те, що вони можуть прискорити забруднення волосся. Вовняні шапки не можна назвати хорошим варіантом, адже вони можуть викликати роздратування шкіри.

Важливо: ніякі зимові пов'язки або навушники не зможуть захистити шкіру голови від холоду, це лише красиві аксесуари.

Також варто відзначити, що в приміщеннях бажано знімати шапку не тільки чоловікам, але і жінкам. Якщо чоловіки знімають головні убори заради пристойності, то з жінками все трохи інакше. Річ у тому, що в теплому приміщенні без шапки шкіра зможе трохи "подихати" і відпочити.

Раніше Главред розповідав про те, яких помилок не можна допускати під час миття голови. Виявилося, що деякі помилки можуть привести до серйозного пошкодження волосся і навіть випадання.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти