Постійно хочеться їсти: причини і проблеми зі здоров'ям

23 серпня 2023, 12:33
1143
Почуття голоду навіть після їжі може мати несподівані причини, на які потрібно звернути увагу.
Голод-не тітка. Але є ньюанс
Голод - не тітка. Але є нюанс / Колаж Главред, фото Pixabay

Голод - це природний сигнал вашого організму про те, що йому потрібно більше їжі.

Коли ви голодні, ваш шлунок може "бурчати" і відчувати себе порожнім, у вас може боліти голова, ви відчуваєте дратівливість або не можете зосередитися.

Більшість людей можуть чекати кілька годин між прийомами їжі, перш ніж знову відчути голод, хоча це трапляється не у всіх.

відео дня

Цьому є кілька можливих пояснень, включаючи дієту з нестачею білка, жиру або клітковини, а також надмірний стрес або зневоднення. У чому причина

У цій статті розглядаються 5 причин надмірного голоду.

1. Ви їсте недостатньо білка

Споживання достатньої кількості білка важливе для контролю апетиту. Білок має здатність зменшувати голод, що може допомогти вам автоматично споживати менше калорій протягом дня. Це працює, збільшуючи вироблення гормонів, що сигналізують про ситість, і знижуючи рівень гормонів, що стимулюють голод. Через ці ефекти ии часто можете відчувати голод, якщо не їсте достатньо білка.

Багато різних продуктів містять багато білка, тому отримати його в достатній кількості з їжею нескладно. Включення джерела білка в кожен прийом їжі може допомогти запобігти надмірному голоду.

Продукти тваринного походження, такі як м'ясо, птиця, риба та яйця, містять велику кількість білка.

Ця поживна речовина також міститься в деяких молочних продуктах, включаючи молоко та йогурт, а також у деяких продуктах рослинного походження, таких як бобові, горіхи, насіння та цільні зерна.

2. Ви недостатньо спите

Повноцінний сон надзвичайно важливий для вашого здоров'я.

Сон необхідний для правильної роботи мозку та імунної системи, а достатня кількість пов'язана з меншим ризиком розвитку деяких хронічних захворювань, включаючи хвороби серця.

Крім того, достатній сон є фактором контролю апетиту, оскільки він допомагає регулювати грелін, гормон, що стимулює апетит. Нестача сну призводить до підвищення рівня греліну, тому ви можете відчувати голод, коли позбавлені сну.

Щоб контролювати рівень голоду, зазвичай рекомендується спати не менше 8 годин безперервно щоночі.

3. Ви їсте занадто багато рафінованих вуглеводів

Рафіновані вуглеводи піддаються глибокій переробці і позбавлені клітковини, вітамінів і мінералів.

Одним з найпопулярніших джерел рафінованих вуглеводів є біле борошно, яке міститься в багатьох зернових продуктах, таких як хліб і макарони. Такі продукти, як газовані напої, цукерки та тістечка, виготовлені з переробленого цукру, також вважаються рафінованими вуглеводами.

Оскільки у рафінованих вуглеводів не вистачає клітковини, організм перетравлює їх дуже швидко. Це основна причина, чому ви часто можете відчувати голод, якщо їсте багато рафінованих вуглеводів, оскільки вони не викликають значного відчуття ситості. Вам постійно хочеться їсти і немає почуття насичення? Зверніть увагу на свій раціон.

Крім того, вживання рафінованих вуглеводів може призвести до швидкого стрибка рівня цукру в крові. Це призводить до підвищення рівня інсуліну, гормону, відповідального за транспортування цукру в клітини.

Коли велика кількість інсуліну виділяється одночасно у відповідь на високий рівень цукру в крові, він швидко видаляє цукор з крові, що може призвести до раптового падіння рівня цукру в крові — стану, відомого як гіпоглікемія. Низький рівень цукру в крові сигналізує вашому організму, що йому потрібно більше їжі, і це ще одна причина, чому ви часто можете відчувати голод, якщо рафіновані вуглеводи є регулярною частиною вашого раціону.

4. Ви п'єте недостатньо води

Правильна гідратація неймовірно важлива для вашого загального здоров'я. Вживання достатньої кількості води має ряд переваг для здоров'я, включаючи зміцнення здоров'я мозку та серця та оптимізацію фізичних вправ. Крім того, вода підтримує здоров'я вашої шкіри та травної системи.

Вода також добре насичує і може знизити апетит, якщо її вживати перед їжею.

Почуття спраги можна прийняти за почуття голоду. Якщо ви постійно голодні, можливо, вам допоможе випити склянку води, щоб зрозуміти, чи хочете ви просто пити.

5. При яких захворюваннях постійно хочеться їсти

Частий голод може бути симптомом захворювання. По-перше, часте відчуття голоду - класична ознака діабету. Це відбувається внаслідок надзвичайно високого рівня цукру в крові і зазвичай супроводжується іншими симптомами, включаючи надмірну спрагу, втрату ваги та втому.

Гіпертиреоз, стан, що характеризується надмірною активністю щитовидної залози, також пов'язаний з підвищеним почуттям голоду. Це пов'язано з тим, що він викликає надмірне вироблення гормонів щитовидної залози, які, як відомо, сприяють апетиту.

Гіпоглікемія, або низький рівень цукру в крові, також може підвищити рівень голоду. Рівень цукру в крові може знизитися, якщо ви деякий час не їли, і цей ефект може посилюватися дієтою з високим вмістом рафінованих вуглеводів і цукру.

Однак гіпоглікемія також пов'язана із захворюваннями, такими як діабет 2 типу, гіпертиреоз та ниркова недостатність, серед інших.

Крім того, надмірний голод часто є симптомом деяких інших станів, таких як депресія, тривога та передменструальний синдром.

Якщо ви підозрюєте, що у вас може бути одне з цих станів, важливо поговорити зі своїм лікарем, щоб поставити правильний діагноз і обговорити варіанти лікування.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти