Пожалійте сусідів: чому туалетний папір не можна кидати в унітаз

19 грудня 2022, 20:54
296571
Зазвичай туалетний папір виготовляється на основі целюлози - натурального матеріалу, який не розчиняється у воді, але є винятки.
Туалетний папір, унітаз
Чому туалетний папір не можна кидати в унітаз / скріншот YouTube

Не всі люди кидають туалетний папір у смітник біля унітазу,але даремно. Існує думка, що саме він є однією з частих причин засмічення каналізації.

Чому не можна кидати туалетний папір в унітаз?

Зазвичай туалетний папір виробляється на основі целюлози — натурального матеріалу, який не розчиняється у воді. Але тут не все так однозначно.

Коли можна кидати туалетний папір в унітаз?

У нових багатоповерхових будинках можна не побоюватися засмічення в трубах і спокійно викидати використаний папір в унітаз оскільки труби ще не встигли зарости вапняними наростами, а потоки води досить сильні і віднесуть розм'яклий папір в каналізаційний колектор.

відео дня

В такому випадку папір не розчиниться, але може подрібнитися, і її недоноски зрештою потраплять на решітки каналізаційного відстійника і будуть витягнуті з іншими нерозчинними речовинами.

Який папір можна змивати в унітаз?

У магазинах є нові сорти туалетного паперу, які розчиняються у воді. Такий папір коштує набагато дорожче звичайної, але ви можете не бояться засмітити нею труби каналізації.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти