Правда чи міф: чи можна отримати опромінення від мікрохвильовки

18 липня 2023, 15:30
1670
Багато людей бояться користуватися мікрохвильовкою і думають, що це небезпечно. Главред розповість, чим шкідлива мікрохвильовка для людини.
чи можна отримати опромінення від мікрохвильовки
чи можна отримати опромінення від мікрохвильовки / колаж: Главред, фото: instagram pavlograd_baraholka

Мікрохвильові печі багато в чому врятували людину від зайвої витрати часу на розігрів і приготування їжі. Однак серед безлічі суджень про цю техніку затесалася і думка про те, що мікрохвильова піч може завдати шкоди. Ми розповімо, чим небезпечна їжа розігріта в мікрохвильовці і чи можна її їсти.

Чим шкідлива мікрохвильовка для людини

Багато людей впевнені, що мікрохвильова піч може посприяти опроміненню людини і позбавлення їжі корисних речовин. І в цьому є правда - мікрохвилі дійсно володіють випромінюванням. Однак є і "але", це випромінювання нешкідливе. Вся справа в тому, що електромагнітне випромінювання може призводити до несприятливих змін в організмі і пригнічення центральної нервової системи, але тільки в тому випадку, якщо це випромінювання масивне.

У мікрохвильових печах використовуються низькочастотні хвилі, які дорівнюють випромінюванню від лампочки або радіо. Слідчо, відповідаючи на питання чи можна отримати опромінення від мікрохвильовки - відповідь очевидна, не можна.

відео дня

Чи можна їсти їжу з мікрохвильовки - відповідь

Достатньо знати, що СВЧ-випромінювання впливає тільки на нагрів продукту, а значить - їжа з мікрохвильової печі не шкідлива. Їжа в мікрохвильовці може зіпсуватися тільки в тому випадку, якщо залишити її розігріватися на тривалий термін і перестаратися.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти