Чи правда, що кішки забирають хвороби господарів - пояснення цього чуда

23 лютого 2023, 15:26
Багато власників пухнастиків не раз помічали, як благотворно впливає кішка на організм, коли щось болить.
Чи Правда що кішки забирають хвороби господарів
Чи правда що кішки забирають хвороби господарів / колаж фото pexels.com

Участь вихованця в житті людини важко переоцінити. Чотирилапі здатні піднімати настрій, позбавляти від самотності, веселити і навіть вчити відповідальності. Однак бувають випадки, коли роль і цінність тварини зростає, а саме тоді, коли господар зустрічається з недугою. У такий момент на допомогу часто приходить саме улюблений вихованець.

Чи правда, що кішки забирають хвороби господарів - міф чи реальність

За словами ветеринарів, останнім часом все частіше зустрічаються історії, коли кіт хворіє після того, як поправився господар, вони ніби забирають хвороби на себе. Однак якщо відійти і виключити містику і чудеса, цьому є психологічне пояснення.

Коші і коти сприймають господаря як великого кота - свого друга. Відповідно, вони дуже явно відчувають настрій і депресивні стани, в які впадає людина, коли зустрічається з недугою. Більш того - кіт відчуває стрес і тривогу, коли власник втрачає позитивний настрій. У цьому випадку у кота можуть розвиватися недуги через стрес і тривоги.

Як кішки відчувають біль людини - непростий механізм визначення

Крім того, що кішки дуже відверто реагують на настрій і емоційний стан господаря, вони також відчувають біоритми людини. "Топтання" на місці і мурчання кота - це спроби змінити вібрацію, які нерідко закінчуються успіхом, а звук мурчання і взагалі допомагає розчинити, наприклад, головний біль. Також часто кішка може визначити місце, де у людини болить - так відбувається тому, що місце запалення має підвищену температуру.

Як кішки відчувають біль людини - в чому улюблений вихованець може допомогти своєму господареві

В першу чергу, як ми писали вище - кішки ніколи не залишають господаря в поганому настрої і намагаються притиснутися до нього, щоб заспокоїти, адже відчувають, що щось не так. Також муркотіння кішки за висновками вчених дає благотворні звукові хвилі, здатні відновлювати клітини. Є випадки, коли коти допомогли вилікувати серцево-судинні захворювання, виразку, гіпертонію, запалення, мігрені, грип і навіть неврози.

Які кішки лікують хвороби - справжні лікарі

Найчастіше лікувальні здібності помічають за довгошерстими кішками - вони допомагають впоратися з нервовими розладами і напругою, короткошерсті, в свою чергу - допомагають людям, що страждають хворобами травної системи і нирок. А ось сіамські - здатні стати надійним супутником у боротьбі із застудою.

Вам також може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти