Предки остерігалися і нам передали: що буде, якщо подарувати дарене

13 березня 2023, 17:10
Передаровувати подарунки не найприємніше заняття, проте іноді подаровані речі просто не потрібні і все ж багато людей грішать такими діями.
Що буде, якщо подарувати дароване
Що буде, якщо подарувати дароване / pexels.com

Передарювання подарунків не тільки етичне питання, воно також наповнене різними прикметами, які прийшли до нас від предків. Чому не можна передаровувати дароване - читайте далі.

Що буде якщо подарувати дароване - давні прикмети

Українці в своїй більшості живуть в системі прикмет, які прийшли здавна і передавалися від покоління до покоління. Ці прикмети торкнулися і подарунків.

"Дароване не дарують" - фраза, знайома багатьом з дитинства. У неї закладений сенс про те, що людина, яка дарує подарунок, так чи інакше вкладає в нього частку своєї енергії і себе. Той, хто отримав подарунок завжди пам'ятає про те, хто йому його подарував. Таким чином, віддаючи подарунок, ви можете передарувати іншій людині те, що належить тільки вам.

Також предки вірили, що біда може наздогнати не тільки того, хто передарував подарунок, але і того, хто його отримав.

Які подарунки не можна передаровувати - що точно під забороною

На це питання однаково відповідає і правило етики і прикмети. Звичайно, небажано передаровувати будь-який подарунок, проте найбільша заборона накладена на те, що для вас зробили своїми руками.

З давніх-давен вважається, що всі подарунки ручної роботи можуть мати тільки одного адресата, а ось етика говорить про те, що подарунки, зроблені своїми руками - єдиний тип презенту, який не можна передаровувати, якщо ви не вірите в прикмети.

Явним винятком є подарунки, які можна передаровувати - це сімейні реліквії і спадкові прикраси. У родині багато предметів передаються від покоління до покоління, накопичуючи сили і пам'ять роду.

Чи можна передаровувати квіти - одне з найпопулярніших питань

Квіти нічим не відрізняються від інших подарунків - їх передаровувати небажано. Однак тут також є винятки.

Якщо ви знаєте, що квіти подаровані вам не несуть в собі душевного пориву і наповнення - їх можна передарувати без сумнівів. Також можна передаровувати квіти з добрими спонуканнями. У цьому випадку рішення повинно базуватися на почуттях.

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти