Доведеться купляти нові: 3 речі вдома, які не можна обробляти оцтом в жодному разі

5 грудня 2022, 15:25
Хоч оцет і застосовується у багатьох лайфхаках для прибирання вдома, є речі, які можна безповоротно зіпсувати такою обробкою.
Уксус, утюг
Деякі речі ні в якому разі не можна чистити оцтом/ ua.depositphotos.com, pixabay.com

Оцет є помічником не лише на кухні під час приготування страв, а й під час вирішення різних побутових проблем. Наприклад, його застосовують під час прання для того, щоб позбутися певних складних плям.

Також господині навчилися застосовувати цей засіб для прибирання, адже він чудово справляється із завданням під час миття вікон і видалення плям на різних поверхнях.

Але є випадки, коли оцет краще не застосовувати, адже він може серйозно пошкодити поверхню, яку ви ним обробите.

відео дня

Кам’яна плитка на підлозі

Натуральний камінь не любить кислого середовища, тому миття такої плитки може їй серйозно нашкодити. Для цього матеріалу також не підходять засоби, у яких міститься аміак та лимонний сік.

Праска

Якщо вам радять залити розчин оцту в резервуар для води вашої праски, щоб нібито очистити накип, краще не слухати таких порад. Вам буде вже байдуже до накипу, якщо через таку обробку перестане працювати праска.

Підошву праски також не варто очищати за допомогою способів, які передбачають використання оцту.

Паркетна підлога

Для такої поверхні оцет також може сильно нашкодити. Хоча господині ще сперечаються з цього приводу. У когось оцет пошкодив паркет, у когось – ні. Хоча найімовірніше справа у концентрації.

Тому краще, звісно, не ризикувати. Адже є багато як магазинних, так і народних засобів, які безпечно впораються із цим завданням.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти