Доведеться прати ще раз: чому не можна залишати мокрий одяг у пральній машині

8 квітня 2023, 02:15
Якщо одяг недовго лежить у машинці після прання, це не матиме поганих наслідків. Але є та межа, після якої його доведеться прати повторно.
Стирка, стиральная машина
Чому не можна залишати мокрий одяг у пральній машині/ ua.depositphotos.com

Поки одяг переться у пральній машині, вам терміново потрібно було кудись вийти у справах на кілька годин? Або звечора не було коли вийняти і розвісити випраний одягу, тому ви вирішили залишити це завдання на ранок? Таке стається досить часто із багатьма із нас. Але не усі знають, що буде, якщо довго не діставати речі з пральної машини, і чи безпечно це для одягу та самої машинки.

Насправді немає нічого страшного, якщо випраний одяг залишиться у машинці ненадовго – не більше, ніж на 2-3 години. Але навіть таким виключенням з правил краще не зловживати, адже систематичне повторення таких дій теж матиме неприємні наслідки.

Залишати одяг у пральній машині на довше, ніж 2-3 години, не варто. Найгірший варіант – коли випраний одяг залишається у закритій машинці на всю ніч.

відео дня

Що буде, якщо залишити речі у пральній машині на ніч

Якщо залишити випрані мокрі речі у закритій машинці на кілька годин або на цілу ніч, то на барабані від сирості може з’явитися цвіль. Адже тепле вологе середовище – ідеальне місце для розмноження бактерій та появи цвілі.

Такі дії можуть призвести до того, що пральна машина буде частіше ламатися і потребуватиме регулярного ремонту.

Крім цього, у барабані машинки з’явиться неприємний запах. Такий запах буде також від одягу.

Якщо випраний одяг всю ніч пробуде у машинці, вранці його доведеться прати ще раз через можливу появу бактерій та запах затхлості.

Діяти потрібно наступним чином. Запустити новий цикл прання на високих температурах, якщо матеріал, з якого пошитий одяг, не є делікатним і нормально переносить такі температури. Після прання дістати одяг, а барабан машинки промити розчином лимонної кислоти або соди з водою. Далі потрібно насухо витерти внутрішню частину машинки, приділивши основну увагу гумці.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти