Прикмети на 6 липня: що не можна робити напередодні Івана Купала

5 липня 2021, 22:25оновлено 6 липня 2021, 10:40
Не слід в цей вівторок відмовляти кому-небудь в гостинності.
Прикмети на 6 липня 2021
Що не можна робити 6 липня / pixabay

У народному календарі 6 липня відзначають свято - Аграфена Купальниця. 6 липня відбувалися багато купальськых обрядів, а ніч з Аграфени на Івана вважали чарівною (Купальська ніч). На цю ніч приходив пік святкового розгулу і веселощів.

Народні прикмети попереджають, що не можна робити 6 липня в день Аграфени Купальниці вінки з квітів, так як сьогодні рослини мають особливу цілющу силу, яку потрібно використовувати виключно в лікувальних цілях, а не заради забави.

Не можна 6 липня проводити на самоті, інакше нечиста сила, яка сьогодні особливо активна, може зачарувати і понести в свій світ людську душу, залишивши на землі тільки тіло, тому людина буде ходити сама не своя.

Забороняється в день Аграфени Купальниці лягати спати до півночі, інакше домовик прийде і почне душити подушкою, а відбитися від нього, що володіє незвичайною силою, дуже складно.читайте такожЗі святом Івана Купала 2021: красиві листівки та привітання

6 липня не можна вагітним, людям похилого віку і немовлятам підходити до води, навіть колодязь у своєму дворі сьогодні під забороною, інакше водяний, русалки і мавки можуть потягнути під воду.

Прикмети на 6 липня

  • Щоб залучити в будинок достаток і удачу, 6 липня заборонено сумувати і скаржитися на життя. Під табу потрапляють також сварки і з'ясування відносин.
  • У народі 6 липня прозвали днем Аграфени Купальниці, тому цей день не можна завершувати в багнюці. Обов'язково потрібно скупатися, бажано в проточній воді.
  • Не слід в цей вівторок відмовляти кому-небудь в гостинності. Вважається, що чим більше людей вдасться прийняти і нагодувати, тим міцнішим буде здоров'я в найближчий рік.
  • А ось з грошима 6 липня краще не жартувати: не проводити фінансові операції, не брати і не давати в борг. Предки вірили, що в цей день можна втратити більше, ніж очікувалося.
  • Сни в цю ніч можуть продемонструвати ваші приховані здібності, а також ті звички, які необхідно кидати. Причому в екстреному порядку. Поставтеся до сновидінь серйозно.

читайте такожЩо приготувати на Івана Купала 2021: святкове меню і рецепти

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти