Пріоритет оборона та безпека: уряд затвердив проєкт держбюджету на 2025 рік

13 вересня 2024, 21:18
73
Видатки на оборону зростуть щонайменше до 2,22 трлн грн, розповідає Шмигаль.
Пріоритет оборона та безпека: уряд затвердив проєкт держбюджету на 2025 рік
Уряд схвалив проєкт держбюджету на 2025 рік / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, t.me/Denys_Smyhal

У п’ятницю, 13 вересня Кабмін затвердив проєкт державного бюджету на 2025 рік. Як зазначив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, попри всі виклики та невизначеність, уже 3-й бюджет під час повномасштабної війни подається вчасно.

Глава уряду зазначає, що доходи очікуються на рівні 2 трлн грн, а видатки бюджету плануються на рівні 3,6 трлн грн.

"Пріоритет цього бюджету дуже чіткий — це оборона та безпека нашої країни. Всі внутрішні ресурси знову будемо направляти на ці цілі. Видатки на оборону зростуть щонайменше до 2,22 трлн грн. Буде більше грошей на українську зброю, техніку, дрони", - зазначає Шмигаль.

відео дня

Другим пріоритетом прем'єр-міністр України називає фінансування захищених статей бюджету. Понад 400 млрд грн виділяємо на соціальний захист. За словами Шмигаля, пенсії будуть проіндексовані, а субсидії будуть виплачуватися всім, хто цього потребує. Водночас 211 млрд грн буде направлено на охорону здоровʼя та майже 170 млрд грн на освіту.

Денис Шмигаль

Прем'єрміністр України з 4 березня 2020 року. До призначення на посаду глави уряду в період з 1 серпня 2019 року по 5 лютого 2020 року був головою Івано-Франківської обласної адміністрації.

До Державної служби працював топ-менеджером на підприємствах бізнесмена Ріната Ахметова – ДТЕК Західенерго і ДТЕК Бурштинська ТЕС.

"Третій пріоритет — підтримка регіонів та бізнесу. Продовжимо допомагати місцевим бюджетам за рахунок дотацій та субвенцій. Передбачені кошти на програми пільгового кредитування та гранти для підприємців. Також буде продовжена програма гуманітарного розмінування та програма єОселя", - каже Шмигаль.

Прем'єр-міністр України інтригує, що новацією цього бюджету стане реалізація нової моделі управління публічними інвестиційними проєктами, що зробить капітальні видатки більш прозорими та ефективними.

"Пріоритетом буде відновлення, енергетичні проєкти та реалізація нової ветеранської політики. Головний фінансовий документ країни на 2025-й рік направлений на те, аби Україна вистояла та перемогла", - підсумував лідер Кабміну.

Що відомо про Кабінет Міністрів України?

Кабінет Міністрів України — Кабінет Міністрів в Україні, колегіальний, вищий орган виконавчої влади України. Кабінет Міністрів України відповідальний перед Президентом України та Верховною Радою України, підконтрольний і підзвітний Верховній Раді України у межах, передбачених Конституцією України, пише Вікіпедія.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль - останні заяви

До слова нещодавно прем'єр-міністр України розповів про експеримент України щодо захисту підстанцій від ракет і дронів. Агентство з відновлення розпочало будівництво третього рівня захисту на 22 підстанціях Укренерго.

Окрім цього, Шмигаль назвав успіхи України у виробництві зброї. Прем'єр-міністр України наголосив, що в Україні зростає власне виробництво як ударних дронів, так і боєприпасів, необхідних для української армії.

Шмигаль також зробив гучну заяву про мільйон дронів. За словами глави Кабміну, Україна "в рази, подекуди в десятки, а подекуди - в сотні разів підняла можливості виробництва".

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти