Звички, які руйнують шлюб: чотири фатальні помилки

3 серпня 2022, 22:19оновлено 4 серпня 2022, 00:08
Як зрозуміти, що ви на межі розлучення? Щоб цього не сталося, треба дотримуватися чотирьох головних правил.
весілля_вінчання_любовь_брак
Як зрозуміти, що шлюб вже не врятувати? / 1zoom.ru

Що потрібно робити, щоб шлюб був міцним? Як зберегти шлюб щасливим? Ці питання задає собі кожна людина, яка хоче зберегти свій шлюб надовго.

Шлюби не припиняються раптово. Якщо шлюб досягає точки розлучення, то в таких відносинах часто виявляють наявність звичок, що практикуються одним або обома партнерами, які повільно і підступно позбавляли шлюб його сили, життєздатності і, в кінцевому рахунку, його життя.

Точно так же, як ми можемо допомогти захистити своє тіло від хвороб і недуг, стежачи за тим, щоб не втягуватися в руйнівні звички, ми можемо захистити наші шлюби від невдач, уникаючи цих дуже руйнівних моделей відносин.

відео дня

читайте такожНищівна психологія: ТОП-5 типових жіночих помилок, які руйнують відносини

Якщо будь-яка з цих рис проявляється у відносинах, результат може поступово послабити подружній зв'язок до точки краху. Знання цих закономірностей і захист від них може стати ключем до підтримки міцного і здорового шлюбу.

1. Відсутність чесності

Часто, коли ми думаємо про чесність, особливо про чесність у подружніх стосунках, ми думаємо про дуже відчутну чесність типу "де ти був минулої ночі". Хоча це, безумовно, надзвичайно важливо, існує безліч інших видів нечесності, які можуть зруйнувати шлюб.

Чесність у таких речах, як звички витрачати гроші, відносини в Інтернеті, вживання психоактивних речовин або залежність, може створити тріщини в шлюбі, які швидко перетворяться в прірви. Заохочення секретності щодо цих питань може призвести до створення таємного життя, яке не тільки не дозволяє нашим партнерам, але також може включати ще більше поглинаючих відносин з іншими людьми (або речовини або поведінку, такі як азартні ігри), які потім можуть стати основними в нашому житті. Наші партнери незабаром не можуть конкурувати з тяжінням і потягом до цього таємного життя, і шлюби зазнають невдачі.

Ділові відносини також часто починаються в результаті відмови від нашої самої основної і важкої форми чесності - емоційної чесності. Емоційна нечесність включає в себе приховування, заперечення або просто брехню про те, що ми відчуваємо по відношенню до нашого партнера, нашого шлюбу або самих себе. Сказати" я в порядку", коли це не так, може здатися невинною відповіддю на питання про те, як пройшов наш день або як ми себе почуваємо, але якщо це неправда, то це нечесно.

Якщо ми відчуваємо гнів, розчарування, зневагу або навіть страх щодо нашого партнера, і ми не звертаємося до цих почуттів відкрито і чесно, ми не можемо прийти до вирішення. Без рішення ці почуття, безсумнівно, будуть посилюватися і рости. Повна і абсолютна чесність щодо того, що ми відчуваємо, дозволить усвідомлення і розуміння рости в шлюбі, а це, в свою чергу, поглибить нашу прихильність.

2. Відсутність близькості

Про невдалий шлюб часто говорять, що"ми просто стали як сусіди по кімнаті". Це відбувається, коли нехтують узами близькості. Близькість-це клей, який скріплює наші відносини. Це те, що робить наші відносини один з одним унікальними і несприйнятливими до втручання із зовнішніх джерел. Близькість виражається в наших шлюбах на двох рівнях, сексуальному та емоційному, і обидва мають вирішальне значення для підтримки близькості.

Після перших років шлюбу, коли в наше життя вторгаються реалії створення сім'ї, побудови кар'єри, а ще пізніше турботи про старіючих батьків, непросто створити ні простір, ні час, ні мати сили для активного сексуального життя. Нехтування сексуальними потребами наших партнерів і своїми власними може дуже швидко перевести нас в режим "сусіди по кімнаті". Щоб зберегти сексуальну близькість, її потрібно розвивати.

Також важливо розвивати емоційну близькість у відносинах. Емоційна близькість передбачає більш глибоке знання наших партнерів не тільки з точки зору історичних знань, а й через цікавість і щоденну увагу до них. Підтримка інтересу до наших партнерів допоможе нам зосередитися на їх емоційному житті і потребах. У пари вже є проблеми, коли вони кажуть: "О, я знаю, що він скаже/зробить/відчує і т.д.". Ми перестаємо намагатися дізнатися когось, коли віримо, що вже знаємо.

3. Знецінення нашого чоловіка / стосунки

Коли ми щось цінуємо, ми ставимося до цього з турботою і повагою. Ми схильні до нього, як до великого скарбу. Ми дорожимо своїм часом і ведемо себе так, щоб у нас завжди був доступ до того, чим ми дорожимо. На жаль, у багатьох шлюбах немає доказів того, що вони цінують один одного та стосунки.

Навпаки, у багатьох шлюбах, особливо часто в невдалих, панує достаток критики, негативу, зневаги і недбалості. Важко хотіти бути поруч з кимось, хто постійно негативний, і якщо цей негатив спрямований на нас у формі критики, ефект з часом буде принизливим і смертельним для шлюбу.

Те, що ми годуємо і годуємо, буде рости. Те, чим ми нехтуємо і погано поводимося, буде голодувати. Ці прості принципи застосовуються як до наших шлюбів, так і до наших кімнатних рослин. Якщо ви любите когось, продемонструйте цю любов на ділі і на словах. Якщо ви нехтуєте цим, ви демонструєте відсутність інтересу.

4. Використання сили і контролю

Це, безумовно, найбільш руйнівна сила, яку будь-яка людина може принести в подружні стосунки, і, очевидно, включає в себе використання фізичного та сексуального насильства.

Однак часто не розуміють, що насильство в сім'ї може також включати використання словесних і емоційних образ, навіть якщо немає фізичного контакту.

Використання сили і контролю для прояву себе і своєї волі над іншою людиною ніколи не прийнятно. У зловмисних шлюбах, де ніколи не було фізичного насильства, один з партнерів може використовувати гнів, залякування, критику та загрозливі слова або поведінку, щоб контролювати іншого партнера. Це включає в себе Приниження, приниження і глузування над партнером.

Вербально і емоційно агресивні партнери часто спотворюють і маніпулюють словами свого чоловіка і постійно звинувачують його в поганій поведінці. Жорстокі люди рідко здатні взяти на себе відповідальність за свою поведінку і, як наслідок, рідко домагаються довгострокових і значущих змін.

Партнери вербально або емоційно ображають людей часто відчувають себе винними у всьому, збиті з пантелику і бояться заговорити або розірвати відносини. Якщо ці характеристики присутні у відносинах, для партнера, який зазнав насильства, дуже важливо якомога швидше звернутися за допомогою.

У той час як сімейне консультування може бути корисним для багатьох пар, в шлюбах, які пов'язані з будь-якою формою жорстокого поводження, подружнє консультування спочатку не показано і може навіть принести більше шкоди, ніж користі. Індивідуальна терапія може дати можливість подружжю кривдників отримати і залишатися в безпеці і почати відновлювати своє життя.

Існують мудрі поради, як зберегти сім'ю. І хоча є багато причин, через які шлюби розпадаються, наявність цих характеристик, а також відсутність близькості і чесності, знецінення відносин і використання влади і контролю часто руйнують шлюби. Усвідомлення цих рис і захист від них можуть допомогти шлюбам стати глибше і міцніше і допомогти захистити наші найцінніші відносини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти