Продукти швидко псуються: як зберегти низьку температуру у холодильнику без світла

27 січня 2023, 20:12
Для того, щоб зберегти холод, вам знадобиться проста вода. Але цей спосіб працюватиме за умови, якщо ви рідко будете відкривати дверцята.
Продукти швидко псуються: як зберегти низьку температуру у холодильнику без світла
Як зберегти холодну температуру в холодильнику / фото ua.depositphotos.com

Такі незручні вимкнення світла призводять до швидкого псування продуктів. Після тривалої відсутності електропостачання у холодильнику значно підвищується температура, через що неможливо тримати продукти у холоді.

Ви можете навіть не здогадуватись про те, що ваша приготовлена раніше страва вже зіпсувалась. Якщо з’їсти зіпсовану страву, то скоріше за все вам знадобиться лікування через харчове отруєння.

Яка температура повинна бути у холодильнику

4 градуси і нижче – це та температура у холодильнику, яка є безпечною для зберігання продуктів. У морозильній камері температура повинна бути на рівні не вище 0 градусів.

Виявилось, що після вимкнення світла продукти будуть охолодженими лише близько 4 годин, а у морозильній камері – 24-48 годин при частковому або повному завантаженні відповідно.

Однак є лайфхаки, які дадуть змогу зберегти низьку температуру в холодильнику на довше.

Як зберегти низьку температуру в холодильнику без світла

Чудовим варіантом стане заздалегідь заморожена вода. Її можна заморозити у спеціальних пакетах, харчових контейнерах та зберігати у морозилці аж поки цей лід вам не знадобиться.

Цей лід після вимкнення світла слід дістати з морозильної камери та поставити у холодильник. Таким чином він буде охолоджувати повітря, чим вбереже продукти та страви від псування. Морожену воду можна замінити сухим льодом з магазину.

Лід слід рівномірно розкласти на полицях холодильника. При цьому слід якомога рідше відкривати дверцята, щоб не пускати туди тепле повітря та не випускати холодне.

Якщо у вас є балкон, підвал або територія навколо приватного будинку, то можна саме туди покласти продукти, які можуть швидко зіпсуватися. Головне, щоб на вулиці була дійсно холодна, а краще морозна погода.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти