Продукти, через які швидко темнішають зуби - пояснення дієтолога

24 серпня 2021, 02:20
На зубах часто створюється темний наліт в результаті дії бактерій ротової порожнини. Про це розповіла відомий дієтолог Марина Макіша.
Зуб
Продукти, через який швидше за все темніють зуби-дієтолог / ua.depositphotos.com

Є як мінімум кілька продуктів, які фарбування зубів в темні відтінки різних кольорів. Про це заявила відомий дієтолог і фахівець з правильного харчування Марина Макіша.

"Проблеми виникають тоді, коли порушується щільність зубної емалі, з'являються пори на поверхні, в які можуть проникати різні фарбувальні речовини, змінюючи колір зуба", — заявила дієтолог.

Вона додала, що на зубах часто створюється наліт в результаті дії бактерій ротової порожнини. У деяких випадках фарбуватися може саме він, і після чищення зуби знову стають білими.

відео дня

Одним з головних продуктів, які можуть нашкодити зубам, є кетчуп. Він містить оцтову кислоту, цукор, природний томатний і іноді хімічний барвники. На відміну від нього, при приготуванні страв Макіша рекомендує використовувати томатну пасту, в якій немає майже всіх зазначених інгредієнтів.

Також фахівець звернула увагу на фарбувальні властивості куркуми. Ця спеція має масу корисних властивостей-захищає судини, є антиоксидантом, уповільнює старіння. Лікар порадила не відмовлятися від куркуми, її можна вживати з редискою, огірком, селерою або навіть яблуком. Вони допомагають очистити зуби від барвника, або слід використовувати зубну пасту після вживання їжі, що містить куркуму.

Крім того, пофарбувати зуби може соєвий соус. Деякі з входять до його складу речовин (наприклад, кислоти) можуть вплинути на емаль, а хімічний барвник — на колір зубів, при цьому натуральний барвник не робить серйозного впливу.

читайте такожЩо ваші зуби говорять про ваше здоров'я: як ясна можуть "розповісти" про рак і ВІЛ

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, як правильно чистити зуби щіткою і ниткою. І перерахували головні правила і помилки.

До того керівник відділу тестувань Центру експертиз Тест Ніна Кільдій попередила, що м'ясо механічної обвалки небезпечно для зубів, оскільки в ньому можуть бути осколки кісток.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти