Промокли і змерзли ноги: що робити, щоб не злягти з температурою

30 січня 2023, 16:12оновлено 30 січня 2023, 18:50
Розповімо про наслідки промоклих ніг і про те, що потрібно зробити в першу чергу.
Що робити якщо промокли ноги на вулиці
Що робити якщо промокли ноги на вулиці / pixabay.com

За вікном зима, а попереду весна зі сльотою, мокрим снігом, калюжами. Така погода не сприяє сухості ніг, тому питання, що робити, якщо промокли ноги на вулиці, залишається дуже актуальним. Мокрі ноги - це не просто неприємно, але ще і загрожує простудними захворюваннями та іншими неприємностями. Розповідаємо, як уникнути проблем зі здоров'ям і вберегти себе від цієї проблеми.

Як зробити, щоб не промокли ноги на вулиці

Виникнення цієї проблеми пов'язано з рядом помилок, які допускають люди. В першу чергу, промоклим ногам сприяє неправильно підібране взуття. Якщо в дощову і сльотаву погоду вибрати демісезонні кросівки або кеди, то промоклі і замерзлі ноги вам гарантовані.

Крім того, питання, що робити, якщо промокли ноги на вулиці, актуальне для власників поношених черевиків. Зношене взуття також може привести до проникнення вологи всередину – тріщини на підошві, заломи на верхній частині, погано прошита і проклеєна лінія стику верхньої частини і підошви черевиків.

відео дня

Виправити ситуацію допоможе гумове або вчасно відремонтоване взуття. Перший варіант вирішення проблеми не можна носити довго, так як парниковий ефект всередині стане причиною грибкових захворювань. Однак гумові чоботи стануть відмінним рішенням проблеми, якщо є можливість їх змінити на звичайну пару взуття. Таким чином, відповіддю на питання, як зробити, щоб не промокли ноги на вулиці, буде надійне взуття, підібране по погоді і по сезону, а також гумова пара чобіт, які можна змінити.

Промокли ноги: які наслідки можу бути

Крижана вода, мокрі черевики і шкарпетки – це привід для охолодження ніг. Саме переохолодження стає причиною появи простудних та інфекційних захворювань, а також загострення хронічних захворювань.

Якщо промокли і замерзли ноги, наслідки можуть бути наступними:

  • простудні захворювання - нежить, гострі респіраторні захворювання;
  • захворювання сечової системи - цистити, болі в нирках;
  • загострення хронічних захворювань нирок, сечового міхура;
  • запальні процеси в суглобах – артрит, невралгії, запалення сідничного нерва.

Неприємностей можна уникнути, якщо вчасно зігрітися і виконати ряд інших рекомендацій.

Що робити, якщо промокли і замерзли ноги на вулиці

У холодну пору року буває все, тому потрібно бути готовим до вирішення питання, як не захворіти, якщо промокли і замерзли ноги. Для цього є кілька цікавих рекомендацій, про які і піде мова далі.

В першу чергу потрібно зняти мокрі черевики і шкарпетки. Це буде першим кроком до зігрівання ступень, а значить і всього організму, а також знизить ймовірність розвитку хвороб.

Другим кроком буде укутати ноги ковдрою або надіти сухі шкарпетки і взуття. Якщо ноги замерзли, то потрібно їх розтерти. Це дозволить зігріти їх і запустити кровообіг. Розтирати ноги потрібно за годинниковою стрілкою і до моменту, коли вони стануть рожевими. Це свідчить про активацыю кровообігу. Також для зігрівання ніг можна попарити їх в гарячій воді. Ванночка для стоп активізує всі процеси в організмі.

Третім кроком стане гаряче питво - чай, какао допоможуть зігрітися і розслабитися. У чай можна додати трави або імбир. Таке пиття не тільки зігріє весь організм, але і поверне організму відсутні вітаміни, зміцнить імунітет, щоб пізніше не шукати відповідь на питання, чи можна захворіти, якщо промокли ноги.

Єдиною забороною в процесі зігрівання ніг і всього організму після подорожі по калюжах є алкоголь. Він знижує імунітет і негативно впливає на органи травлення, а це підсилює стрес для організму. Також, якщо ви застудили ноги і симптоми хвороб вже є, не варто починати пити антибіотики або інші препарати. Потрібно звернутися до лікаря і слідувати його рекомендаціям.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти