Простіше нікуди: як виростити авокадо з кісточки на підвіконні

19 жовтня 2022, 16:32
Авокадо з кісточки можна легко виростити в домашніх умовах.
Авокадо
Як виростити авокадо з кісточки / скріншот

Авокадо - один з найпопулярніших фруктів в даний час. Його можна не тільки купувати в магазині, але і виростити в домашніх умовах.

Хоча в природі дерево досягає більше 10 метрів у висоту, можна виростити зменшену версію авокадо з кісточки в домашніх умовах. Ви отримаєте чудове декоративна рослина, яке наситить приміщення киснем і додасть затишку в будинок.

Для вирощування дерева авокадо вам знадобиться:

відео дня
  • Кісточка авокадо
  • Зубочистка
  • Стакан або банку
  • Горщик діаметром 25 см
  • Земля
  • Садова лопатка

Як виростити авокадо з кісточки: алгоритм дій

  1. Для початку з кісточки авокадо потрібно видалити залишки м'якоті фрукта, і дати висохнути. Після потрібно вставити 3-4 зубочистки на одному рівні по колу, увіткнути до середини кісточки.
  2. Тепер потрібно підвісити кісточку широким кінцем вниз в склянці або банку, і налити води, щоб вона приховала третину кісточки.
  3. Стакан потрібно поставити в тепле місце, захищене від прямих сонячних променів. Воду необхідно міняти регулярно. Через 2-6 тижнів повинні з'явитися коріння і паростки, якщо цього не сталося, то краще почати все заново з іншого кісточкою.
  4. Коли паросток досягне 15 см у висоту, його потрібно буде обрізати до розміру 7-8 см. Це дозволить стимулювати швидше зростання коренів.
  5. Як тільки стебло знову виросте, його потрібно буде пересадити в горщик із землею. Тепер залишається тільки доглядати за деревом, спостерігати його зростання і чекати появи перших плодів.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти