Просто і швидко: як без зайвих зусиль зробити вікна чистими та блискучими

24 липня 2023, 16:39
2637
Перш за все потрібно запам'ятати важливе правило: вікна не можна мити, коли на дворі сильна спека.
вікна
Як без зайвих зусиль зробити вікна чистими та блискучими? / Колаж: Главред, фото: pixabay.com

Чисті та блискучі вікна – це візитна картка кожного житла. Вони створюють атмосферу затишку в наших домівках. Втім, багато господинь не люблять мити вікна, оскільки на це йде дуже багато часу. Окрім того, досить часто після миття на вікнах залишаються розводи. Главред розповідає, як мити вікна без розводів.

Коли мити вікна?

Перш за все потрібно запам'ятати важливе правило: вікна не можна мити, коли на дворі сильна спека. Справа в тому, що у спеку мийний засіб буде дуже швидко сохнути, у зв'язку з чим ви не встигатимете його витирати. У результаті, на вікнах будуть розводи.

Миття вікон: з чого почати

Першим кроком перед миттям вікон буде видалення пилу та бруду з рами та скла. Використовуйте мілку губку, щоб обережно очистити поверхню вікон від бруду, пилу та павутиння.

відео дня

Що додати у воду для миття вікон?

На початковому етапі миття вікон не варто застосовувати абразивні засоби, адже вони можуть пошкодити пластик та дерево. Саме тому у воду краще додати пральний порошок, господарське мило чи засіб для миття посуду.

Три чудодійних засоби для миття вікон

На завершальному етапі приступаємо до миття вікон за допомогою засобу для миття скла. І тут у багатьох господинь може виникнути питання, який засіб вибрати: саморобний чи з магазину. Кожен засіб має свої переваги, але якщо ви хочете зробити екологічно чистий засіб для миття скла, то пропонуємо вам три прості рецепти.

Розчин оцту

А чи знали ви, що оцет не тільки полірує вікна, а ще й відлякує комах? Щоб приготувати оцтовий розчин, варто змішати у якійсь ємності 150 мл теплої води та 50 мл оцту. Після цього розчин переливаємо у розпилювач та миємо ним вікна, насухо витираючи скло ганчіркою.

Лимонний розчин

Якщо ви не любите запах оцту, то альтернативою йому буде лимон. Просто змішайте 150 мл води та 50 мл лимонного соку. Далі цей розчин поміщаємо у пульверизатор та миємо ним вікна. Зауважимо, що окрім чистих та блискучих вікон, у домі ще й пануватиме приємний цитрусовий аромат.

Крохмаль

Хто б міг подумати, але крохмаль допомагає очистити вікна, не залишаючи розводів. Щоб приготувати такий розчин, знадобиться 1 літр води та 1 столова ложка крохмалю. Суміш потрібно нанести на вікна за допомогою губки. Відразу ж витирати не треба. Залиште її до повного висихання і лише після цього можете витирати вікно сухою ганчіркою.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти