Прямо перед весіллям: навіщо нареченим в Індонезії спилюють зуби

17 березня 2023, 16:10
Місцеві жителі проводять цей ритуал в період, коли підлітки досягають 18-річного віку.
Ритуал спилювання зубів на Балі
Ритуал спилювання зубів на Балі / скріншот YouTube

На острові Балі в Індонезії, існує незвичайний звичай - спилювання гострих зубів. Згідно з місцевою традицією, різці та ікла безпосередньо пов'язані з демонічною сутністю людини та її тваринними інстинктами.

Місцеві жителі проводять цей ритуал в період, коли підлітки досягають 18-річного віку і готуються вступити в доросле життя. Попри те, що процедура досить болюча і дорога, її проходження обов'язково для молодих людей обох статей.

Ми збираємо на квартиру, а балійці на спилювання зубів

Ритуал спилювання зубів є найдавнішим і почесним звичаєм на острові Балі. Коли підходить час, вся сім'я починає збирати необхідну суму на проведення процедури.

Священик, який читає молитви, сточує гострі зуби звичайним напилком. Сточену зубний пил урочисто закопують в сімейному храмі. Пройшовши ритуал спилювання зубів, молоді люди стають готовими до створення сім'ї.

Чи не спиляли зуби - заміж не вийдеш

Цікаво, що якщо дівчині підпиляють зуби безпосередньо перед весіллям, то її батько може не брати участі в організації свята, вважаючи, що тепер вона знаходиться під заступництвом свого майбутнього чоловіка і його сім'ї. Разом з тим, батько юнака повинен організувати і профінансувати весілля сина.

У сім'ях корінних жителів острова Балі чоловіки користуються непохитним авторитетом. Наприклад, тут вважається, що у чоловіків не може не бути дітей. Якщо в сім'ї немає дітей, то вина за це лягає на дружину, а чоловік має право подати на розлучення. Закони на острові повністю на боці чоловіків, і при розлученні дружина не має права претендувати навіть на частину спільного майна.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти