П'ять найгірших сніданків для довголіття, на думку експертів зі старіння

12 жовтня 2021, 03:44
Погане харчування є причиною більшої кількості смертей у всьому світі.
Сніданок
Ось сніданки, які експерти з довголіття рекомендують пропускати, щоб прожити довге життя. / ua.depositphotos.com

Те, що ви їсте на сніданок, закладає основу для решти дня, а ваша дієта закладає основу для всього іншого життя.

Ось чому так важливо вибирати правильні продукти для сніданку (і уникати тих, які можуть скоротити ваше життя в довгостроковій перспективі).

"Ваша їжа є величезною частиною того, що стає вашим мозком, кістками та м'язами", - говорить Данін Фрюге, доктор медичних наук, медичний директор Центру довголіття Прітікіна. "Якщо ви неправильно харчуєтеся, ви намагаєтеся заправити Гоночний автомобіль сміттям і не можете очікувати, що він буде добре працювати".

читайте такожНайсмачніший Сніданок у світі: готуємо роли з лаваша за 10 хвилин

Згідно з дослідженням The Lancet, опублікованим у квітні 2019 року, погане харчування є причиною більшої кількості смертей у всьому світі, ніж будь-який інший ризик для здоров'я, включаючи вживання тютюну. у фруктах, з низьким вмістом горіхів і насіння, низьким вмістом овочів і жирів омега-3.

Є багато чого, що Вам слід додати в свою їжу, щоб прожити довге життя. Але виключення кількох головних порушників також може бути корисним.

Ось сніданки, які експерти з довголіття рекомендують пропускати, щоб прожити довге життя.

1. Йогурти з високим вмістом цукру

Йогурт, як правило, має репутацію продукту для сніданку, але він може бути високим вмістом доданого цукру - він же цукор, який додається під час обробки продуктів, продуктів, упакованих як підсолоджувачі, таких як столовий цукор, цукру з сиропів і мед або цукру з концентрованих соків, за даними USDA. До його складу не входять натуральні цукру, що містяться в молоці, фруктах або овочах.

З часом виробники створили більше смаків йогурту, натхненних десертами, які можуть містити більше 40 грамів цукру на порцію, згідно з звітом за лютий 2014 року в журналі Nutrition Issues in Gastroenterology.

Це може бути поганою новиною для вашої тривалості життя: протягом 15 років учасники, які споживали від 17 до 21 відсотка або більше щоденних калорій з цукру, мали 38 відсотків ймовірності померти від серцевих захворювань, ніж ті, хто вживав менше 10 відсотків своїх калорій. калорій з доданого цукру, згідно з дослідженням, проведеним у квітні 2014 року в JAMA Internal Medicine.

Прагніть, щоб доданий цукор становив менше 10 відсотків ваших щоденних калорій, відповідно до рекомендацій по харчуванню для американців. Один з хороших способів додати корисний йогурт до вашого сніданку-це вибрати несолодкий грецький йогурт.

"Всього лише 3/4 склянки простого грецького йогурту містить 18 грамів протеїну і мало цукру", - говорить Карін Кройцер, RDN, доцент І координований програмний директор школи геронтології Леонарда Девіса і медичної школи Кека. "Ви можете додати туди горіхи і насіння, щоб отримати білок і клітковину".

2. Гранола з високим вмістом цукру

Подібно до йогурту, мюслі на перший погляд можуть здатися здоровим вибором, але можуть бути наповнені хитрими інгредієнтами, які діють як підсилювачі смаку.

"Багато граноли може бути не тільки з високим вмістом цукру, але і з високим вмістом солі і жиру", - говорить доктор Фрюге.

Споживання занадто великої кількості натрію пов'язане з підвищеним ризиком розвитку високого кров'яного тиску, яке, за даними Міністерства сільського господарства США, є основною причиною інсульту та серцевих захворювань. Більш того, вживання занадто великої кількості жирів може призвести до безлічі проблем, що впливають на Вашу тривалість життя, включаючи серцеві захворювання, діабет 2 типу, проблеми з шлунково-кишковим трактом і багато іншого.

Те, що ви додаєте в пластівці або мюслі, теж має значення. "Якщо у вас є тільки вівсяне молоко, Ви пізніше зголодніли", - говорить доктор Крейцер. Молочне або соєве молоко забезпечить вас великою кількістю білка, щоб Ви були ситі весь ранок (і запобігайте переїдання, яке може привести до збільшення ваги і пов'язаних з цим ризиків для здоров'я).

3. Заморожені страви надвисокої обробки

У розділі заморожених продуктів в супермаркеті ви можете знайти безліч простих і швидких страв, таких як буріто на сніданок, веганські бутерброди з яйцями і багато іншого. Але майте на увазі, що навіть якщо щось є "заміною" нездорової їжі (подумайте: заморожений бекон на рослинній основі), це не завжди гарантія того, що це корисно.

"Для довголіття ми знаємо, що потрібно уникати всього, що дійсно переробляється, тому що воно не містить поживних речовин, необхідних нам для процвітання", - говорить Фрюге. "Речі з високим вмістом цукру, солі та жиру - незалежно від того, чи є це їжею для сніданку чи ні - не підходять для довголіття".

Крім того, оброблені харчові продукти є основним джерелом натрію в раціоні, оскільки сіль часто використовується для збереження продуктів і продовження терміну їх зберігання, згідно Академії харчування та дієтології.

"Калорії в їжі можуть здатися нормальними, але високий вміст солі може сприяти підвищенню артеріального тиску та інших проблем, які можуть вплинути на тривалість життя", - говорить доктор Фрюге.

4. Батончики для сніданку

Батончики для сніданку можуть бути швидким і легким варіантом, коли ви в дорозі, але вони не принесуть вам користі до кінця дня (або обов'язково на все життя). Одна з основних причин: батончики для сніданку можуть бути висококалорійними, але не приносити великого задоволення, що може привести до поганих звичок в їжі.

"Деякі батончики можуть бути з високим вмістом жиру", - говорить доктор Фрюге. "Психологічно це не схоже на те, що ви їли так багато, коли насправді ви їсте занадто багато".

Якщо ви переїдаєте в кінці дня, це може в кінцевому підсумку призвести до збільшення ваги, що вплине на Вашу тривалість життя.

"Ми знаємо, що все, що викликає збільшення ваги і ожиріння, особливо в середньому, викликає метаболічний синдром, пов'язаний з артеріальним тиском, холестерином, діабетом, серцевими захворюваннями, недоумством і багатьом іншим", - говорить доктор Фруге.

5. Випічка

Смачна випічка, така як млинці, вафлі та пончики, часто є найгіршим вибором для вашого довголіття.

"У них може бути не тільки багато оброблених інгредієнтів, які змушують ваш рівень цукру в крові та інсуліну підвищуватися, але вони також можуть втомлювати вас в кінці дня і змушувати вас жадати їжі, яка вам не підходить", - говорить Доктор Фрюге.

Звичайно, ви можете зробити свої власні версії цих продуктів більш здоровим способом.

"Зазвичай такі продукти обробляються, якщо ви не робите їх вдома", - говорить доктор Фрюге. "Але є спосіб приготувати корисні домашні млинці або вафлі. Якщо ви робите це з цільнозернового борошна і не додаєте цукор, то це може бути корисно - вся справа в якості інгредієнтів і порції. розмір."

Це також залежить від того, з чим ви поєднуєте випічку. Оброблена випічка може бути не багата поживними речовинами, тому, якщо вони є основним продуктом вашого харчування, ви втрачаєте важливі вітаміни і мінерали, які можуть допомогти вам прожити більш довге життя (і отримувати занадто багато того, що може скоротити своє життя).

"Для мене найгірший сніданок-це той, в якому не вистачає поживних речовин", - говорить нам Кройцер. "Якщо я п'ю каву з немолочними вершками, в яких немає білка, з двома-трьома пакетами цукру і їм Круасан, мені не вистачає клітковини і білка і я отримую занадто багато рафінованого цукру".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти