Пишні котлети з апетитною скоринкою зведуть з розуму: про цей трюк мало хто знає

13 липня 2023, 16:12
2188
Главред розповідає, що досвідчені господині кладуть в котлети для м'якості та неповторного смаку.
котлети, фарш
Навіщо сода в котлетах? / Колаж: Главред, фото: instagram/kuhnimira.top, instagram/oksana_dorosh_rezeptu

Мабуть, всім нам знайома ситуація, коли запах соковитих котлет, які смажаться на кухні, наповнює наш будинок та пробуджує шалений апетит. Ця страва завжди створює атмосферу затишку і домашнього тепла. Приготування котлет – це справжнє мистецтво, яке передається з покоління в покоління. Кожна господиня має свої секрети приготування пишних та соковитих котлет. Деякі господині додають у фарш для котлет цукор, манку чи батон. Проте є один секретний інгредієнт, про який не знають навіть досвідчені господині. А дарма, адже цей інгредієнт робить котлети просто дивовижними. Главред розповідає, що кладуть в котлети для м'якості та неповторного смаку.

Чи знаєте ви, навіщо додають соду у фарш для котлет? В це важко повірити, але саме сода здатна утримувати вологу у фарші. Це означає, що готові котлети будуть надзвичайно соковитими та ніжними. Ваші гості будуть в захваті від смаку і текстури цих пишних котлет. Крім того, сода відіграє ще одну важливу роль – вона допомагає фаршу зберегти форму. Немає більш прикрого моменту, ніж коли котлети розвалюються під час смаження. Але тепер ви маєте секретний інгредієнт, який дозволить вам уникнути цієї проблеми. Сода забезпечить стійкість фаршу, тому ваші котлетки збережуть свою форму.

Тепер ви знаєте, для чого додають соду у фарш для котлет. Проте у вас може виникнути питання, скільки соди на 1 кг фаршу? Важливо мати на увазі, що правильна пропорція соди є важливим чинником для досягнення смачних та соковитих котлет. Завищення дози може зіпсувати страву. Щоб не переборщити, дотримуйтесь такої пропорції: на 1 кілограм фаршу рекомендується додавати 1 чайну ложку соди.

відео дня

Зверніть увагу, що пишні котлети з содою вийдуть лише у тому випадку, якщо ви ретельно перемішаєте фарш. Також важливо пам'ятати, що в домашні котлети з содою не рекомендується додавати молоко, яйця або хліб. Ці інгредієнти можуть зробити фарш занадто щільним або жорстким, порушуючи баланс смаку і текстури. Замість цього, можна спробувати додати вершкове масло до фаршу для котлет. Цей інгредієнт надасть страві неперевершений смак і ніжність.

Вас може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти