Пюре буде повітряним і ніжним: коли можна солити картоплю

25 лютого 2023, 15:16
Якщо ви рано додасте сіль у воду, де вариться картопля, то ризикуєте отримати неприємний хрускіт на зубах.
картопляне пюре
Коли солити картопляне пюре / фото ua.depositphotos.com

Той, у кого є город, точно садить картоплю. Саме цей овоч є невід'ємною частиною багатьох страв. Після всяких вишуканих страв, делікатесів та іншої дорогої ресторанної їжі, іноді так сильно хочеться з'їсти звичайної картопельки, як в дитинстві.

Картопляне пюре вміє готувати кожна господиня. Хтось варить з маслом, хтось з молоком, а деякі і зовсім додають підсмажену цибулю.

Варіантів для приготування багато, проте відповідь на одне єдине питання для багатьох залишається таємницею. Коли ж потрібно солити картоплю, якщо ви хочете з'їсти смачного пюре.

Як правильно солити картопляне пюре

Багато господиню роблять помилку - солять картоплю відразу після того, як поставили каструлю на плиту. Річ у тому, що солити холодну воду не можна, адже тоді залишається ризик, що не всі крупиці розчиняться воді. Ви ризикуєте отримати неприємний хрускіт на зубах.

Найкраще солити картоплю в момент закипання води або через 5-10 хвилин після цього.

Зверніть увагу на те, скільки саме солі ви хочете додати, адже ви вже не зможете виправити блюдо, якщо пересолити його. Краще спочатку дати менше солі і додати її при вливанні теплого молока.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти