Розширюємо простір: 7 елементів у дизайні, які терміново потрібно змінити

6 лютого 2022, 05:05оновлено 6 лютого 2022, 12:21
Не варто поспішати з покупкою елементів дизайну. Насамперед важливо уважно до нього придивитися.
Просторий інтер'єр
Просторий інтер'єр можливий навіть в маленькому просторі / pixabay.com

У дизайні житла деякі люди допускають страшні помилки, які навіть великі кімнати роблять маленькими і тісними.

Дуже важливо при оформленні інтер'єру звернути увагу на 7 головних елементів. Це - килим, штори, ліжко, шпалери, декор стін, полиці і карнизи.

читайте також3 простих способи, які зроблять передпокій неймовірно затишною"Музейні" стіни. Настінний декор можна використовувати виключно в розумних межах. Краще вибирати предмети у спокійних тонах і монохромній колірній гамі. Не варто завантажувати стіни картинами і фото. Іноді краще віддати перевагу дзеркалам, які розширюють простір.

"Килимок з ванної". Чим менший килим, тим тіснішою здається кімната. Тому, підлогове покриття з текстилю, якщо вже вибирати, то тільки відповідного розміру - чим більший простір, тим більший килим.

"Штори-лаштунки". Портьєри від підлоги до стелі виглядають безсумнівно красиво, але варто пам'ятати, що вони "з'їдають" багато простору. Тому підійдуть тільки для воістину великих кімнат.

Низькі карнизи. Чим нижче карнизи над вікном, тим дрібнішим здається простір. Але їх також не можна розташовувати прямо біля стелі. У першому випадку вони візуально зменшують вікна і скорочують висоту стелі, а в другому - закривають занадто велику частину стіни.

"Королівська" ліжко. Ліжко не повинне бути занадто великим, інакше воно забиратиме простір кімнати. Для маленьких спалень також не варто вибирати ліжка з високою спинкою, оббитою велюром в техніці каретної стяжки, або із вбудованими полицями.

"Бабусин" дизайн на полицях. Традиція з СРСР вже давно канула в лету, як і сам Союз. Потрібно терміново позбутися від усіх зайвих предметів, які крім як припадати пилом на видному місці, іншої функції не мають.

"Кучеряві" шпалери. Надто активний малюнок істотно скорочує площу кімнати.

читайте такожСтане улюбленим куточком в будинку: наймодніші кольори для кухні в 2022 роціПідсумовуючи - перш, ніж купувати елементи дизайну, пильно огляньте своє житло і оцініть його розмір.

Нагадаємо, раніше Главред писав про те, як зробити кухню чистою і сяючою.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти