Розмитнення авто в Україні 2021: як працює онлайн-калькулятор

16 червня 2021, 07:30
Калькулятор розмитнення 2021 (Україна) стане в нагоді всім, хто плутається або просто не хоче вираховувати сам всі податки при розмитненні автомобілів.
Розмитнення авто в Україні 2021 як працює онлайн-калькулятор
Розмитнення авто в Україні 2021: як працює онлайн-калькулятор / 1zoom.ru

Розмитнювати авто тепер можна через Дію: в Україні запрацював онлайн-калькулятор розмитнення авто.

Калькулятор розмитнення 2021 (Україна) стане в нагоді всім, хто плутається або просто не хоче вираховувати сам всі податки при розмитненні автомобілів. А таких зборів в Україні чимало.

Якщо взяти як приклад ввезення автомобіля з США, то на митниці доведеться сплатити 10% митного збору, акцизний податок 2021 (50 євро, а якщо двигун дизельний, то 75 євро x коефіцієнт віку х об'єм двигуна в кубічних сантиметрах/1000) і ще 20% податку на додану вартість (тут мова йде про суму вартості машини, митного збору на неї та ще акцизного податку).

При цьому митний збір буде нижчим, якщо ввозити авто за пільговою ставкою: наприклад, б/в авто з Євросоюзу (4,5%), Грузії або Канади (0%).

Офіційний митний калькулятор (Україна) доступний за цим посиланням. Він сам порахує всі митні платежі - достатньо ввести:

  • вік транспортного засобу (скільки машині років),
  • об'єм двигуна (в сантиметрах кубічних),
  • дані про ексклюзивність,
  • тип двигуна.

Нагадаємо, в Україні почав діяти новий режим для розмитнення "євроблях". Власники таких транспортних засобів можуть зареєструвати їх за зниженою вартістю протягом 180 днів.

Крім цього, військові, які знаходяться в зоні ООС, отримають додатково 90 днів на реєстрацію автомобілів із іноземною реєстрацією в Україні.

Як повідомлялося, 15 квітня Рада прийняла закон, який суттєво полегшує життя "євробляхерам". Виключається необхідність фізособі двічі платити до державного бюджету штраф за нерозмитнену машину.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти