Райська насолода: чому кішки люблять, коли їм чухають голову

8 серпня 2023, 13:39
Наступного разу, коли ваша кішка просить ласки, не соромтеся побалувати її і подарувати їй ці приємні моменти.
Чому кішки люблять коли їх чухають за вухом
Чому кішки люблять коли їх чешуть за вухом / Колаж Главред, фото: pixabay.com

Справжнє щастя для багатьох котячих - це момент, коли ви починаєте пестити їх за вушком, гладити підборіддя або голову. Чому ж кішки стають такими ніжними і вдячними, коли їм приділяють таку увагу?

Чому кішки люблять, коли їх чухають за вухом?

Давайте згадаємо про таку особливість домашніх кішок, як охайність і регулярне чищення своєї шерсті. Представники котячого світу, будучи хижаками, дбайливо стежать за відсутністю неприємного запаху і борються з паразитами.

Для цього вони використовують свій язик і слину, але голову їм вдається очистити тільки за допомогою своїх лап. Однак, незважаючи на їх старання, якість чищення голови завжди не ідеальне. Ось чому, коли ви чухаєте кішці голову, підборіддя або за вухом це приносить їй дійсно задоволення — адже шкіра на голові не завжди отримує достатній догляд.

відео дня

Чому кішки люблять коли їм гладять підборіддя?

Ще одна причина, по якій кішці приємно чесання голови і за вухом — це успадкований від природи інстинкт "мітити своїх". Сальні залози, розташовані на голові, виділяють непомітний для нашого нюху, але легко сприймається іншими тваринами індивідуальний запах.

Як і у багатьох інших істот, це природне прагнення до "мітки" інших стимулюється задоволенням. Тому, коли ви гладите кішці голову, це для неї те ж саме, що і відзначатися про щось самій, і, як і в попередньому випадку, вона насолоджується цим процесом.

Крім того, як і у будь-якого іншого живої істоти, тварині приносить задоволення емоційний і фізичний контакт з іншими живими істотами. Деякі можуть назвати це прихильністю, а хтось навіть назве це любов'ю!

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти