Руйнуємо міфи: добірка "шкідливих" продуктів, які насправді корисні

9 жовтня 2021, 03:02
Міфи про шкоду деяких продуктів часто позбавляють можливості їх куштувати. А дарма, адже вони стали б улюбленими для багатьох.
Чим корисне молоко
Продукти, які незаслужено вважаються шкідливими / Фото Новий канал

Більшість людей ділить всі продукти на корисний і шкідливий. Одні потрібно їсти постійно, інші – геть виключити зі свого раціону. Такий радикальний поділ їжі призвів до того, що деякі улюблені для багатьох продукти незаслужено опинилися в "чорному списку".

У цій замітці зібрана добірка корисних продуктів, які ви раніше вважали шкідливими. Тепер можете без остраху ними насолоджуватися!

Продукти, які вважаються шкідливими, але принесуть користь

Яйця

Ще 20 років тому вчені відносили цей продукт до тих, які сприяють підвищенню рівня холестерину у крові, адже у 1 яйці міститься 185 міліграмів холестерину. Сучасні дослідження показують, що це не так.

відео дня

Відомо, що при нормальному споживанні дієтичний холестерин не завдає шкоди організму людини. Навпаки, яйця – це чудове джерело білка, корисних жирів, вітамінів та мінералів.

Яйце
Яйця не впливають на холестерин / фото Pixabay

Картопля

Картопля також вважається шкідливою їжею, через високий глікемічний індекс. Також її шкоду пов'язують з вмістом крохмалю, кількість якого насправді залежить від способу приготування: у звареній і охолодженій картоплі кількість стійкого крохмалю зростає. Тому цього овоча не варто уникати, адже він містить багато вуглеводів, вітаміну С, деяких вітамінів групи B і мікроелементів.

Картопля
Картопля містить багато вітамінів / Фото ua.depositphotos.com

Молочні продукти

Молочні продукти теж мають не надто добру репутацію через їх нібито негативний вплив на серцево-судинну систему. Проте молоко, масло, йогурт та сир, які колись були основними харчовими продуктами для людей, принесуть вашому організму багато користі.

Високий вміст білка і кальцію – лише деякі їхні переваги. При виборі молочних продуктів важливо враховувати жирність і тип жиру.

молочні продукти
Молочні продукти не шкодять серцю / Фото ua.depositphotos.com

Червоне м'ясо

Червоне м'ясо часто вважається джерелом шкідливих вуглеводів та жирів, але це не так. До того ж деякі дослідження показують, що цей продукт може збільшити ризик раку та інших захворювань. Хоча насправді м'ясо містить безліч вітамінів і мінералів, які необхідні для здорового і збалансованого харчування.

За правильного приготування воно не вплине на рівень холестерину і принесе багато користі, зокрема необхідний для вироблення тестостерону і селену цинк, залізо та білок.

яловичина
Стейки корисні, якщо їх правильно готувати / Фото ua.depositphotos.com

Вино

Різні сорти вин мають різні переваги та недоліки, проте не варто вважати вино шкідливим продуктом, адже цей напій може принести вашому здоров'ю багато користі. Червоне вино, наприклад, захищає від хвороб серця, а біле – сприяє налагодженню функції нирок.

Якщо ви дотримуєтесь правильного харчування, краще уникати ігристих вин, адже вони більш калорійні.

вино, сир
Вино захищає від хвороб серця / Фото Pixabay

Шоколад

Про молочний і білий шоколад краще забути, адже про їхню користь говорити складно. А ось темний шоколад можна вважати справжнім суперпродуктом. Він багатий антиоксидантами та іншими поживними речовинами, що робить його безпечним навіть для дієт.

Найбільшою перевагою є вміст флавоноїдів – це рослинні хімічні речовини, які виконують роль антиоксидантів та можуть захищати від раку, хвороб серця та хвороби Альцгеймера.

шоколад
Темний шоколад корисний для здоров'я / Фото Pixabay

Раніше сертифікована нутриціологиня та спортивний дієтолог Оля Усенко поділилася золотими правилами, як серед різноманіття яскравих пакувань в супермаркеті знаходити корисні для вашого здоров'я продукти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти