Урожай рекордно збільшиться : чим підживити полуницю на початку червня

26 травня 2023, 15:05оновлено 26 травня 2023, 18:51
Якщо знати, як правильно доглядати за полуницею влітку, можна отримати неймовірний урожай, який всіх здивує.
чим підгодувати полуницю на початку червня
Чим підгодувати полуницю на початку червня / колаж: Главред, фото: natashenka88888

В Україні вже настав сезон першої полуниці, проте він не останній і в самому розпалі. Ми розповімо, чим підгодувати полуницю на початку червня, щоб шокувати всіх результатом.

Як правильно доглядати за полуницею влітку - головне правило

Влітку сила сонця і сухість повітря стають більш жорсткими, саме з цього необхідно правильно доглядати за кущами полуниці.

Найголовніше літнє правило - підтримувати правильний водний баланс рослин. На початку літа поливати полуницю необхідно часто - один раз в чотири дні. У дні, коли особливо спекотно - поливати доведеться частіше. А для того, щоб волога зберігалася на при цьому полуницю не "душили" бур'яни - грунт навколо неї необхідно вкрити тирсою або хвоєю.

Чим не можна удобрювати полуницю - найнебезпечніше добриво

Часом через незнання людина сама може зіпсувати урожай і позбавити себе радості. Важливо знати, що найнебезпечнішим для полуниці добривом є азот. Звісно, неможливо уявити добриво без азоту, проте необхідно строго дотримуватися всіх правил його використання, інакше можна нашкодити рослині.

Чим удобрити полуницю для кращого врожаю - дивовижний спосіб

Одним з найдієвіших добрив для полуниці є цукор. Цей компонент може вплинути на розвиток кореневої системи і поліпшити зволоження ягід. Крім іншого, завдяки цукру полуниця насичується і стає ароматною та захищається від грибка, шкідників і комах.

Під час цвітіння полуниці можна обробити рослину цукровим розчином в пропорції 1 до 10. Це посприяє хорошому запиленню і зав'язуванню ягід. Також можна посипати кущі полуниці цукром перед збором врожаю, це допоможе плодам швидше дозріти.

Дивіться відео про те, як розмножити полуницю вусиками:

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти