Рисова вода для волосся: рецепт здорових, блискучих і шовковистих локонів

19 січня 2023, 11:48
Розповімо про користь рисової води для волосся, як її приготувати і використовувати.
Рисова вода для волосся
Рисова вода для волосся / ua.depositphotos.com

Сучасна косметологія пропонує просто величезний асортимент різних засобів, які допомагають зберегти блиск і здоров'я локонів. Поряд з ними активно застосовуються народні засоби. Одним з них стала рисова вода для волосся. Настій або відвар крупи володіє чарівними властивостями і дарує бажаний блиск кучерям. Тому багато красунь задаються питанням, Як правильно використовувати рисову воду для волосся. Главред розкриє всі секрети і розповість, як зробити засіб в домашніх умовах.

Рисова вода: 5 корисних властивостей засобу

Рисову воду використовували для догляду за волоссям ще в Стародавньому Китаї, тому можливості настою вивчені і доведені століттями застосування. Зараз багато жінок прагнуть прискорити ріст волосся, позбутися від випадіння, посічених кінчиків і в цьому може допомогти саме цей засіб.

Можливості рисової води:

відео дня
  1. В першу чергу настій або відвар допомагає позбутися від посічених і неакуратних кінчиків. Завдяки ополіскуванням волосся придбають здоровий і блискучий вигляд. Постійні підрівнювання відійдуть в минуле і волосся можна буде відростити.
  2. По-друге, засіб захищає локони від пошкоджень. Цей ефект досягається за рахунок великої кількості вітаміну В6, який сприяє пружності локонів, а також робить їх більш витривалими по відношенню до зовнішніх факторів.
  3. По-третє, прискорює ріст волосся. Завдяки великій кількості в складі рисової води амінокислот, вітамінів B, C, D. ці складові зміцнюють локони і стимулюють ріст.
  4. Рисова вода надає шевелюрі такий бажаний блиск. Ополіскування народним засобом роблять локони м'якими і рівними, надають здорове сяйво без додаткових процедур.
  5. Рисова вода замінить собою Кондиціонер. Вона здатна надати волоссю гладкість і легкість розчісування після миття і ополіскування за рахунок вітамінів А і з, які зроблять локони слухняними і додадуть доглянутий вигляд.

Рисова вода для волосся: рецепт приготування

Приготувати природний засіб можна двома способами – настоянка і відвар. У першому випадку рис заливається водою і настоюється протягом 2-3 днів в темному приміщенні - це і є відповідь на питання, як правильно готувати рисову воду. Варити крупу в цій воді не варто. Другий варіант - відвар. В даному випадку волосся обполіскують водою, яка залишилася після варіння рису. Зберігають рисову воду в скляній ємності в холодильнику. Її можна розтягнути на кілька процедур догляду за волоссям.

Рисова вода: способи застосування

Застосовувати рисову воду для здоров'я локонів потрібно після того, як волосся вимиті шампунем. Чисте волосся обполіскуються відваром або настоєм. Для досягнення максимального ефекту волосся можна закрити шапочкою. Корисні речовини вбереться в шкіру голови і збагатять волосяні цибулини. Такі процедури потрібно проводити протягом 10-15 хвилин. Після цього рисову воду потрібно змити. Після застосування природного засобу по догляду за волоссям на них не потрібно наносити бальзами і маски. Локони потрібно висушити природним способом без застосування фена, плойки, "прасок" для випрямлення пасом.

Вам буде цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти