Розкішна краса мудрих дам: найкращі та найгірші відтінки помади для жінок 50+

28 листопада 2022, 10:23
Як правильно підкреслювати неповторну індивідуальність за допомогою кольорової чарівної палички.
Колір помади для жінок після 50 років
Колір помади для жінок після 50 років - як правильно вибирати і наносити / pixabay.com

Декоративну косметику створювали для того, щоб підкреслити природну красу обличчя. Помада - один з найстаріших інструментів-помічників в цій справі.

Втім, помада може стати і вашим заклятим ворогом, якщо не розібратися, які відтінки підходять саме вам. Завдання ускладнюється з віком - чим старше стає жінка, тим більше зміщуються акценти на те, що потрібно підкреслити, і що краще приховати. Головні проблеми елегантного віку в тому, що шкіра губ починає втрачати свій природний пігмент, а натуральні контури стають більш розмивчастими.

Главред розповість, як підібрати помаду після 50 років, які відтінки молодять, а які краще вигнати зі своєї косметички назавжди.

відео дня

Який колір помади молодить

  • "Троянда в попелі"

Ненудна класика, яка, при правильному використанні, здатна не тільки освіжити обличчя, надавши йому природне сяйво, але і надати губам додатковий обсяг. Досвідчені візажисти радять наносити помаду такого відтінку від центру губ до куточків, поступово знижуючи щільність шару помади, і не доводити вглиб куточків.

Який колір помади омолоджує
Який колір помади омолоджує / Instagram
  • Коралові губки

На шляху між стриманими кольорами і яскравими відтінками є "перевалочний пункт" - коралова помада, яка а) підходить всім, б) у віці 50+ створює ефект природної свіжості губ, які починають втрачати свій натуральний пігмент. Кораловий підійде і для вечірнього побачення, і для роботи, буде доречним і при природному освітленні, і при штучному. Вибирати свій корал слід, спираючись на тон шкіри: "холодним" дамам варто звернути увагу на кольори з рожевим подтоном, "теплим" - з лососевим.

  • Теплий нюд

У косметичці кожної жінки, не важливо, їй 18 або 58, повинна бути нюдова помада. Це - універсальний боєць для будь-якої ситуації. Візажисти радять в елегантному віці звертати увагу на теплі відтінки (незалежно від тону шкіри) - помада з контурним олівцем візуально повернуть губам колишню чіткість і повноту. В елегантному віці варто поекспериментувати з об'ємом: обводити губи, злегка виступаючи за природний контур. Однак тут важливо не переборщити – 1 мм буде непомітний, а 3 вже виглядає, ніби грим у французького міма. Лайфхак, щоб вибрати ідеальний нюдовий відтінок: злегка притисніть нігтем верхню фалангу пальця. Коли кров приллє до пальця, він набуде того відтінку, який можна порівнювати зі свотчам нюдових помад. Самий наближений відтінок буде виглядати на ваших губах найбільш природно.

  • Винний червоний і класичний червоний

Як і у випадку з нюдом, червоний виглядає доречно на губах жінки будь-якого віку. Різноманіття відтінків дозволяє комбінувати і обирати гідні кольори, доречні при конкретних обставинах. Єдиний мінус у винного і класичного червоного – через насиченість кольору вони роблять губи візуально менш пухкими. В елегантному віці жінкам варто звернути свою увагу на помади з глянцевим фінішем або блискітками.

Який колір помади омолоджує
Колір помади за віком - як вибрати помаду після 50 / Instagram

Який колір помади старить

  • Сливовий

Губам сливові відтінки не зашкодять, проте посмішку, якщо вам злегка за 50, зіпсувати можуть капітально. Вся справа в тому, що така помада надає зубам нездоровий сірий відтінок з жовтим підтоном. Відбілювання зубів трохи виправить ситуацію, проте не суттєво. Сливова помада на дамі мудрого віку буде швидше старити, ніж прикрашати.

Який колір помади старить
Який колір помади старить / pixabay.com
  • Фуксія

У багатьох цей відтінок помади сам по собі асоціюється зі старенькими. Однак проблема не в тому, що тон поганий, або не модний. Помада кольору фуксії вимагає чітко окресленого контуру, що укупі з холодним синім подтоном відтінку підкреслює блідість шкіри, і робить акцент на синцях під очима, венах і капілярах на обличчі. В результаті замість яскравого макіяжу, ви отримуєте хворобливу маску всього одним тоном помади.

  • "Барбі"

Яскраво-рожевий, на межі з кислотністю – помилка в макіяжі 50+ через те, що це банально не в моді. Кожен бренд декоративної косметики пропонує досить широку колірну палітру помад щоб вона могла задовольнити потребу в підкресленні зрілої жіночої краси. Відтінок, який між собою візажисти називають "Барбі", на дорослій жінці виглядає, як відчайдушна спроба омолодитися. Так що старить жінку він швидше ментально, ніж візуально.

Який колір помади старить
Відтінок помади "Барбі" старить / pixabay.com
  • Холодний коричневий підтон

Помади такого відтінку стають просто темною плямою на блідому обличчі. Вони затьмарюють все, і роблять акценти на тому, що хотілося б замаскувати, і не підкреслюють чесноти. Холодний коричневий підтон на контрасті з природним кольором обличчя робить його або жовтим, або сірим. Шкіра виглядає втомленою, а губи – тонкими і пласкими.

  • Блідо-рожевий металік

Не залежно від тону вашої шкіри, природного об'єму губ і кількості зморшок, з цим відтінком помади ви будете виглядати, як наречена Дракули. І не в хорошому сенсі. На тлі такої помади очі тьмяніють, повіки виглядають набряклими і важкими, а риси обличчя – менш виразними. На шкірі елегантного віку блідо-рожева помада з металевим фінішем діє, як ластик – ніхто не помітить ваших недоліків, але і достоїнств не підкреслить.

Який колір помади старить
Колір помади для жінок після 50 років / Instagram

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти