Цукровий нектар з хрустких плодів: топ-5 найсолодших сортів моркви

13 березня 2023, 11:11
Налита медовим соком морквина - натуральні ласощі для дітей і дорослих. З цими сортами вам не доведеться сумно жувати сухий, задерев'янілий корінець.
Найсолодші сорти моркви
Який сорт моркви найсолодший і соковитий / unsplash.com, pexels.com

Солодкі сорти моркви досвідчені садівники-городники цінують не тільки за їх неповторний смак – така морквина, як правило, добре зберігається і дає рясний урожай, що дозволяє поповнити запаси ароматними коренеплодами з великим вмістом вітамінів.

Але, перш ніж набивати льох, необхідно гарненько розібратися, яке насіння моркви найкраще садити, щоб отримати цукристий коренеплід з приємною, стійкою текстурою.

Главред розповість, який сорт моркви найсолодший і соковитий, які плоди підходять для зимового зберігання та не мають тверду серцевину, що скрипить на зубах.

відео дня

1. "Нантська" морква. Один з найпопулярніших ранньостиглих сортів, який цінують за високий вміст цукрів і каротину. Зрілий плід - рівної, циліндричної форми з заокругленим кінчиком, насиченого оранжевого кольору. Одна морквина в середньому виростає до 20 см, і важить близько 100 гр. Нантський сорт вважають одним з найсолодших сортів моркви, плоди прекрасно переносять тривале зберігання, заморозку і термообробку, зберігаючи при цьому смакові якості. Часто використовується в приготуванні морквяного соку, а також дитячого харчування у вигляді пюре.

Найсолодші сорти моркви
Яке насіння моркви найкраще садити / pexels.com

2. Морква "Дюймовочка". Вирощуючи таку моркву, ви отримуєте вкрай невибагливу рослину, ранньостиглу, з яскраво вираженим цукристим смаком. Виростає до 10 см в довжину і 5 – в діаметрі. Серцевина у цього сорту слабо виражена. Плоди соковитого гарбузового кольору, округлої форми з гострим кінчиком. Невибаглива в догляді, підходить як для городу, так і для домашнього вирощування. Не вимагає очищення перед використанням. Зберігає солодкий смак і хрустку текстуру після приготування – підходить і для свіжих салатів, і для консервації в цілому вигляді або подрібненому.

3. Морква "Пурпурний дракон". Екзотична назва цього солодкого сорту моркви цілком відповідає зовнішньому вигляду плоду. Зовнішня оболонка моркви насиченого фіолетового відтінку, а всередині - червонувато-помаранчева. Найбільшої цукристості досягає при вирощуванні в теплиці. Сорт моркви "Пурпурний дракон" багатий антоціанами і антиоксидантами, за що його високо цінують шанувальники здорового способу життя. Також цю солодку моркву охоче використовують у випічці - крім незвичайного поєднання кольорів, і соковитої, хрусткої текстури, плоди (до 25 см, рівною конусоподібної форми) мають також легкий горіховий присмак.

Найсолодші сорти моркви
Який сорт моркви найсмачніший / unsplash.com

4. Сорт моркви "Карамелька". Один з кращих солодких сортів моркви для зимового зберігання, так як не схильний до дефектів, і має тенденцію до накопичення каротину в разі тривалого лежання. Морква сорту "Карамелька" має високу врожайність, плоди рівні, довгасті з округленим кінчиком. М'якоть солодка і соковита, без серцевини – через це цукристі плоди часто використовують для приготування свіжих соків, і смузі. Втім, консервацію цей сорт моркви теж переносить відмінно.

5. Морква "Мускат". Старовинний німецький сорт солодкої моркви - стійкий до спеки, невибагливий, добре росте на бідному грунті. Плоди виростають до 20 см, конусоподібної форми з тупим кінцем. М'якоть - рожево-помаранчева, зі слабо вираженою серцевиною. Смак у цієї моркви багатий, насичений, нагадує виноград однойменного сорту. Добре зберігається в натуральному вигляді, при заморожуванні і термообробці також не втрачає свою солодкість.

Найсолодші сорти моркви
Найсолодші сорти моркви / pexels.com

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти