Самі собі робимо гірше: 6 помилок під час прибирання, які приведуть до жахливих наслідків

21 січня 2023, 08:33
Для приведення до ладу свого житла буде корисно знати секрети прибирання, які полегшать завдання. Але не менш важливо знати, яких помилок варто уникати.
Уборка дома
Є помилки, яких більшість людей припускаються під час прибирання/ ua.depositphotos.com, pixabay.com

Житло потребує регулярного догляду, інакше воно не радуватиме наш погляд своїм чистим виглядом, а серед безладу важко буде зорієнтуватися, де ті чи інші потрібні нам речі. Тому навіть не зважаючи на поширену приказку "Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять", уникнути прибирання вдома все одно не вдасться. А щоб зрозуміти, як зробити швидке прибирання, варто бути у всеозброєнні й знати наперед способи прибирання вдома. Це зекономить час, сили і нерви.

Але думаючи про те, як правильно прибирати в кімнаті, квартирі чи приватному будинку, мало хто надає увагу низці важливих речей. Є помилки у прибиранні, яких припускаються дуже багато господинь. Часто такі моменти просто вислизають з нашої уваги, й ми навіть не усвідомлюємо, що ігноруванням певних проблем лише загострюємо їх, і з ними доведеться розбиратися у майбутньому.

Для того, щоб вдома завжди було чисто, не обов’язково знати секрети професійних прибиральниць. Просто можна розробити собі план прибирання квартири і не припускатися наступних шести поширених помилок.

відео дня

1. Ігнорування проблем із сантехнікою

Наприклад, у вас вдома трішки крапає або туго відкривається кран, погано змиває унітаз або постійно забивається раковина на кухні. Часто виникає спокуса відкласти вирішення таких дрібних, на перший погляд, проблем на потім.

Але з часом "дрібні" проблеми накопичуються і стають лише серйознішими. І те, що можна було виправити невеликою кількістю зусиль самостійно може призвести до потреби викликати сантехніка чи іншого майстра. Тому краще не відкладати на потім.

2. Не приділення уваги вентиляції

Вентиляція може з часом забиватися. Тому витяжку на кухні та решітки вентиляції у ванній кімнаті потрібно регулярно очищати. Якщо цього не робити, з часом повітря у кімнатах стане більш забрудненим, а це у свою чергу може відобразитися на легкості дихання і стані здоров’я членів сім’ї загалом.

Систему вентиляції потрібно очищати хоча б раз у місяць.

3. Ігнорування важкодоступних місць

Часто ми там не помічаємо скупчення сміття чи пилу, а часом можемо і не заглядати у такі місця, помилково вважаючи, що "туди забруднення не дісталися". До таких місць можна віднести простір за радіаторами опалення, місце під мийкою, простір під ліжками, деякі місця у холодильнику тощо.

Як наслідок пил із важкодоступних місць потім може поширюватися по квартирі, а ми навіть не будемо здогадуватися, у чому справа. Тому час від часу потрібно заглядати із ганчіркою у всі місця, які не входять у план регулярного прибирання квартири.

4. Забуваємо приділяти увагу побутовим приборам

Наприклад, під пральною машиною може накопичуватися волога. Тому час від часу її потрібно звідти усувати, інакше можуть поіржавіти дроти та елементи управління, а це у свою чергу загрожує виникненням поломок у машинці.

Усі побутові прибори потребують особливого регулярного догляду. Тому потрібно ознайомитися з рекомендаціями від виробника, як саме варто доглядати за тим чи іншим приладом.

5. Кидати прибирання на півдорозі

Бувають випадки, коли ми почали прибирання, а завершити його не можемо з певних причин. І тоді буквально доводиться кидати безлад так, як є, а завершувати процес уже пізніше.

Якщо у вас є підозра, що ви не встигнете завершити почате прибирання, то краще наводити лад почергово на різних ділянках. Наприклад, спершу почасти і довести до кінця прибирання в окремих шафах, потім братися за ванну чи кухню тощо.

6. Використання миючих засобів, які можуть нашкодити

Ще одна поширена помилка під час прибирання – застосування одного й того ж самого миючого засобу для усіх підряд поверхонь. Це може закінчитися погано для ваших меблів та інших речей, для яких певні речовини можуть бути небезпечними.

Наприклад, засобами на основі спирту добре очищати ванну, а от для дерева чи пластику вони можуть нашкодити. Краще підбирати ті засоби, які підходять для конкретних поверхонь.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти