Найкращі ідеї для облаштування балкона: як зробити простору зону з мінімальної площі

23 листопада 2021, 06:14оновлено 23 листопада 2021, 07:58
Кожен квадратний метр повинен бути практичним і служити своєму господареві, а не старому мотлоху.
Балкон
Ідеї для балкона можуть бути найрізноманітнішими / planirovkainfo.ru

На сьогодні балкон втратив свою популярність у своєму "істинному" призначенні - зберігати банки і різний мотлох "на потім".

На щастя, з'явилося море ідей для його куди кращого облаштування - багато хто використовує цю додаткову площу, як кабінет, зону відпочинку, їдальню або кухню.

В цілому, вибір залежить від дизайну квартири – якщо балкон облаштований на кухні, то з нього часто роблять мініїдальню або саму робочу зону.

Стіл або робоча поверхня часто з'єднується з підвіконням, відкриваючи господині вид на життя за межами квартири.

Також дуже часто його облаштовують як зону відпочинку, наприклад, якщо балкон з'єднаний з вітальнею або спальнею. В такому випадку там добре виглядає мінідиван або крісло-кокон. Доповнити інтер'єр може лаконічний журнальний столик і полиці для книг, сувенірів, зелені або інших улюблених атрибутів сім'ї. А можна зробити з балкона навіть мініспортзал.

Ще одним варіантом для призначення балкона є кабінет. Робоча зона прилягає до бічної стіни, щоб сонячне світло і потрапляло в потрібну точку, і одночасно не заважало працювати.

До того ж, якщо ви вирішили зробити з балкона кабінет, то на його іншій стороні у вас є відмінний шанс облаштувати і зону відпочинку. Зробити це допоможе пуф, крісло або саморобний диванчик з палетів, який можна створити в будь-якому необхідному кольорі і завжди змінити за допомогою бюджетного текстилю.

читайте такожНайпопулярніші недоробки в новобудовах: на чому обманюють забудовникиДля тих, хто хоче заощадити і зробити балкон своїми руками, у пригоді стануть дерев'яна вагонка або панелі. Їх вибір сьогодні досить широкий, а монтувати зможе навіть дитина. Для теплоізоляції досить прикріпити на стіну світловідбиваючу плівку і мінвату або пінопласт. Так ви зможете заощадити на опаленні, адже батарею проводити на балкон більш затратно.

Колірна гамма - будь-яка на ваш смак. А якщо хочете бути в тренді – сміливо вибирайте світлі і натуральні відтінки. Вони якраз в моді.

Варто звернути увагу і на декор вікон. Дизайнери рекомендують використовувати ролети. Сьогодні є широкий вибір різних кольорів і візерунків. Популярні нині ролети "день-ніч". Але можна і вибрати короткі фіранки або просто повісити ламбрекени. Непогано виглядають і практичні в побуті на балконі "старі, добрі" римські штори. Довгих фіранок вибирати не варто. Вони "вкрадуть" ваш простір.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як з вітальні зробити будь-яку іншу додаткову кімнату.

Також раніше експерти назвали оптимальний час для покупки квартири і визначили точні дати як для покупки житла в новобудові, так і для придбання нерухомості з других рук.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти