Найнебезпечніші тварини вбивці: топ-10 головних вбивць планети

2 листопада 2023, 10:27
1696
Навіть маленькі жуки можуть бути вбивцями і небезпечними для людини.
Найнебезпечніші тварини в світі
Найнебезпечніші тварини в світі / Колаж Главред, фото Pixabay

Ось вам неприємне питання: які найнебезпечніші тварини в світі?

Хоча голлівудські фільми припускають, що нашими найбільшими загрозами є акули та шалені мавпи, найсмертоносніші істоти часто набагато менші — і, швидше за все, вбивають через хвороби, а не гострі зуби.

Але хто найнебезпечніший хижак у світі?

відео дня

Леви-вбивають 200 людей на рік

Лев як і раніше залишається лютим хижаком, з яким не хотілося б зв'язуватися. Його рев в 114 дБ повинен бути достатнім попередженням.

Зазвичай лев нападає вночі, використовуючи гострі кігті, щоб нанести глибокі рани, і укус, який може зламати кістки і череп. Лев - грізний звір. Ці великі кішки переслідують свою жертву невеликими групами, оточуючи нещасну особину, перш ніж кинутися на вбивство.

Підійдіть занадто близько до прайду, і вас теж можуть з'їсти. Особливо під час залицяння або коли з дитинчатами. Ці величні великі кішки нападають через голод і для захисту своїх дитинчат.

Бегемоти вбивають 500 людей на рік

Завдяки агресивному характеру бегемот є одним з найнебезпечніших тварин на планеті.

Бегемоти використовують свої довгі (до півметра) гострі ікла для боротьби, і лише один укус істоти може розрізати людське тіло навпіл. Ой. Укус бегемота в три рази сильніше, ніж у лева.

Люто територіальні бегемоти можуть нападати на людину, коли вона наближається до свого середовища проживання, і, як відомо, вони нападають і перекидають човни, захищаючись, приймаючи їх за хижаків. Відомо, що бегемоти навіть у розпачі поїдали собі подібних.

Слони вбивають 600 людей на рік

Могутній слон - одна з найнебезпечніших тварин у світі завдяки своїм величезним розмірам і може нападати на людей різними способами.

Слони зазвичай вбивають людей, затоптуючи їх. Оскільки африканський слон може важити до восьми тонн (азіатський — до п'яти з половиною тонн), сили, з якою відкине і затопче, буде достатньо, щоб убити.

Слон також може використовувати свій хобот, щоб піднімати, кидати людей і розбивати їх об землю. Відомо також, що слони забодали людей своїми бивнями.

Крокодили вбивають 1000 людей на рік

Крокодил - відома люта тварина, яка, як повідомляється, спричиняє до 1000 смертей на рік. Досить одного погляду на ці зуби, щоб зрозуміти, чому ці рептилії такі небезпечні.

Морські крокодили поїдають свою здобич і можуть зробити кидок на смерть, щоб додати ще більше болю. Нільські Крокодили використовують свій неймовірно потужний укус, щоб просто розчавити свою здобич, перш ніж часто ковтати її цілою.

Крокодили агресивні і надзвичайно територіальні і нападають на все, що входить в їх середовище проживання, часто влаштовуючи засідку на здобич у воді.

Скорпіони вбивають 3300 людей на рік

Ці стародавні і агресивні плазуни жалять хвостом і вводять отруту в свою здобич. З більш ніж 2600 видів павукоподібних тільки близько 25 несуть досить потужний токсин, здатний вбити людину.

Один з найнебезпечніших — Deathstalker (підказка в назві). Цих жовтих носіїв смерті можна зустріти в посушливих і посушливих ландшафтах і пустелях Північної Африки та Близького Сходу. З ними не можна жартувати.

Отрути, якою володіє смертоносний мисливець, достатньо, щоб убити молодих, літніх людей і людей з хронічними проблемами зі здоров'ям, включаючи хвороби серця.

Жуки-вбивці (хвороба Шагаса) - вбивають 10 000 людей на рік

Клопи - вбивці є основними розповсюджувачами смертельної хвороби Шагаса. Завдяки цьому ці кровоссальні комахи-хижаки становлять реальну загрозу в Центральній і Південній Америці.

Хвороба Шагаса потенційно смертельна і передається через укус клопа-вбивці або при вживанні холодної їжі або пиття, заражених комахою, і/або його фекаліями, переносниками найпростіших Trypanosoma cruzi (T. cruzi).

За даними Панамериканської організації охорони здоров'я (ПАОЗ), це жахливе захворювання, яке вражає серце, травну та нервову системи. Гірше того, хвороба може передаватися від матері до дитини через плаценту під час вагітності.

Собаки (сказ) - вбивають 59 000 на рік

Найкращий друг людини може виявитися його найлютішим ворогом, коли справа стосується сказу.

Собаки люблять охороняти своїх власників від можливих зловмисників і нападають, кусаючи. Хоча смертельні випадки від нападів собак є рідкістю, випадки смерті людей від сказу, що передається через укуси собак, не є незвичайними і відбуваються в основному в бідніших частинах світу, включаючи Африку та Азію.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), "собаки є основним джерелом смертності людей від сказу, на них припадає до 99 відсотків усіх випадків передачі сказу людям". Він передається через слину через укуси, подряпини та прямий контакт із зараженими ділянками тіла собаки.

Змії вбивають 138 000 людей на рік

Небезпечних змій можна зустріти по всьому світу, і вони можуть вбивати людей різними і жорстокими способами.

Наприклад, чорна мамба може вбити людину лише двома краплями отрути від укусу, тоді як пітони можуть проковтнути цілу дорослу особину.

Пітони нападають, обхоплюючи жертву своїм довгим тілом і стискаючи її, душать її і ламають кістки. Потім вони використовують свої еластичні щелепи, щоб проковтнути здобич цілою. Так, вони виростають досить великими, щоб проковтнути людину цілком, а пітони, як відомо, виростають до 10 метрів в довжину.

Комарі вбивають 725 000 людей на рік

Комарі є найсмертоноснішими тваринами у світі, щорічно вбиваючи 725 000 людей внаслідок поширення таких хвороб, як малярія. Кусають тільки самки комарів, що робить їх найбільш небезпечними.

Завдяки своїй високій здатності вбивати, ця крихітна літаюча Комаха неодноразово визначала хід людської історії, що було важливим для незалежності Америки, а також для піднесення та падіння Риму.

Інфекція малярії особливо небезпечна в Африці, де на цей регіон припадає 95 відсотків випадків захворювання та 96 відсотків смертей у всьому світі.

Найкраще уникати комарів, наскільки це можливо, купивши і встановивши москітну сітку, якщо ви плануєте подорожувати в райони, де комахи є проблемою.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти