Сантехнік стане вашим другом: 6 речей, які не можна змивати в раковину

18 грудня 2022, 17:54
Забита раковина - це не вирок. Однак цієї неприємності можна уникнути, якщо не змивати в неї декілька речей.
кипяток, раковина
Речі, які не можна змивати в раковину / ua.depositphotos.com

Кожна господиня хоча б раз у житті потерпала від проблем із сантехнікою на кухні. Для того, щоб не стати друзями з сантехніком і уникнути негараздів із забитою раковиною – достатньо запам’ятати декілька простих правил.

Що не можна кидати в раковину

Більшість людей звикли до того, що відпрацьовану олію, наприклад, завжди можна вилити в раковину, або змити туди борошно. Також багато хто "грішить" і кидає в раковину залишки їжі. Виявляється, такі звичні речі увесь час шкодять сантехніці, поступово призводячи її до руйнувань і несправної роботи. Сантехніки б’ють на сполох, коли бачать ці речі в каналізаційних стоках.

У раковину не можна змивати яєчну шкарлупу

Почистити яйце в раковину, викинути в смітник велику шкарлупу, а дрібні осколки змити в раковину – така звична дія, що призводить до великих проблем.

відео дня

Маленькі і гострі шматки яєчної шкарлупи в каналізаційному стоці відіграють роль клея. Вони збирають на себе декілька більш великих шматочків їжі й у такий спосіб утворюють цілу грудку відходів, який не дає воді легко проходити по трубі.

Не можна виливати каву в раковину

Важко повірити, але саме кавова гуща чи не найбільший ворог для вашої раковини. Дрібні крихти кави здаються безпечними, але проблема в тому, що вони нерозчинні. Постійне змивання гущі від кави в раковину зрештою призводить до того, що вона осідає на стінках труб, утворюючи цілий кавовий прошарок, який, виявляється, є найголовнішою причиною засмічень кухонної сантехніки.

Залишки борошна наносять шкоду раковині

Після приготування вареників або пиріжків завжди настає мить прибирання. Якусь частину борошна можна прибрати й викинути в сміття, але залишки, які залишаються на поверхнях простіше за все, звісно, зібрати губкою та змити в раковину. Однак борошно, яке вступає у взаємодію із водою – перетворюється на тісто, що може вбирати в себе вологу й збільшуватися в розмірах, поступово забиваючи каналізацію. Результат такої звичної для всіх дії – невідворотне засмічення труб.

Відпрацьована олія забиває кухонні труби

Змити відпрацьовану олію в отвір раковини – це дійсно перше рішення, яке спадає на думку, коли потрібно її прибрати. Однак такі дії – велика помилка. Олія, що потрапляє в холодну воду, не розчиняється, а застигає і твердою залишається на стінках труб. Кожне змивання олії чи жиру в раковину буде збільшувати прошарки в зливних трубах і вода буде йти з раковини все повільніше.

Примітка: відпрацьовану олію краще вилити в пакет і викинути в смітник.

Утилізація ліків призводить до забруднення води

Більшість лікарських препаратів чудово розчиняються у воді, але проблема такої утилізації дещо глибше. Велика кількість ліків, яка розчинається після злиття в раковину – забруднює саме воду. Розчинені у воді ліки насичують її такою кількістю хімічних речовин, яка непідвладна будь-яким очисним фільтрам. Таким чином, необачність людини призводить до забруднення води.

Паперові наліпки на овочах та фруктах забруднюють кухонну раковину

Інколи під час обробки й миття фруктів та овочів у каналізацію потрапляють паперові наліпки, які зазначають марку продуктів. Ця проблема не така розповсюджена як, наприклад, із кавовою гущею або борошном, але з часом вона теж призводить до поганих наслідків. Клей на зворотній стороні наліпки допомагає їй затримуватися в трубах і приєднувати до себе інший бруд.

Інші цікаві новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти