Сантехніки показали, що робити, якщо забитий злив: простота способу дивує

27 червня 2023, 13:49оновлено 28 червня 2023, 10:35
77383
Засмічення в раковині - поширена проблема. Професіонали розповіли, як з нею впоратися.
Що робити, якщо забитий слив
Що робити, якщо забитий слив / колаж: Гларвед, фото: pexels

Забита раковина - це незручність, з якою стикається більшість домогосподарок. Якщо вантуз не працює або у вас його немає, експерти з сантехніки поділилися альтернативними методами, які можна використовувати замість нього.

Для тих, хто випробував різні методи, але нічого так і не допомогло експерти по сантехніці з Victorian Plumbing підготували кілька способів.

А якщо ви хочете дізнатися, як легко відмити духовку - читайте наш матеріал: Засіб є у всіх: експерт розповів, як очистити застарілий жир в духовці.

відео дня

Чим прочистити засмічення в раковині на кухні - сода і оцет

Оцет і сода є основними засобами очищення, які можна використовувати для вирішення більшості побутових проблем і, в даному випадку, сильних засмічень.

Покладіть три чайні ложки харчової соди в стік і повільно влийте 500 мл білого оцту. Залиште цю суміш на п'ять хвилин, щоб вона могла реагувати і почати "руйнувати" будь-які засмічення.

Поки сода буде працювати, закип'ятіть повний чайник води. Через п'ять хвилин налийте окріп у злив, щоб змити засмічення.

Що робити якщо забитий слив - знадобиться пральний порошок

Експерти з сантехніки відзначили, що у господинь можуть бути й інші предмети, які досить універсальні, щоб їх можна було використовувати для прочищення стоків, наприклад, пральний порошок.

На думку експертів, використання прального порошку для розблокування раковини є чудовим методом через ферменти, які він містить. Ці ферменти використовуються для розщеплення жирів, масел та жиру у вашому одязі, тому їх можна використовувати для очищення раковини.

Використовуйте три чайні ложки прального порошку, щоб засипати в злив і відразу ж промийте його повним чайником з киплячою водою, потім повторіть процес, якщо все ще є невелике засмічення.

Як усунути засмічення в трубах в домашніх умовах - хлорка і вода

Якщо жоден із способів вам не допоміг, залишився останній - хлорка і вода.

Перед тим, як застосувати цей спосіб, потрібно забезпечити свою безпеку - надіти рукавички, не вдихати пари, також стежити, щоб нічого не потрапило в очі.

Візьміть 250 мл "білизни" і вилийте її в каналізацію. Після цього візьміть чайник з окропом і повільно влийте його до відбілювача, щоб він почав видаляти цвіль і бруд.

Джерело

Також вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти