Зробіть 5 кроків і приберіть непотрібні вам "штуки": що відключити для економії батареї

13 січня 2023, 05:00
Якщо ви не знаєте, що садить батарею вашого мобільного телефону, перевірте застосунки, які працюють у фоновому режимі і споживають багато енергії.
Смартфони
Екран витрачає багато зарядки, тому краще, щоб його яскравість не стояла на максимумі / ua.depositphotos.com

В Україні через атаки агресора Росії на енергетику ми нерідко стикаємося з вимушеними відключеннями електроенергії в найнезручніший момент. У таких випадках виникають питання, як обмежити роботу застосунків, які витрачають багато енергії, або як заощадити заряд батареї на телефоні. Вихід простий - потрібно відключити/обмежити роботу деяких функцій.

Що потрібно відключити в телефоні, щоб не сідала батарея

Застосунки, які працюють у фоновому режимі

Коли ви думаєте про те, які настройки відключити на Андроїд для економії батареї або ж на пристрої з iOS, згадайте про роботу застосунків у фоновому режимі. Ви припинили їх використовувати, але вони все ще споживають енергію. Часто багато зарядки йде на ігри або GPS-застосунки, які весь час намагаються відстежити, де ви знаходитесь.

відео дня

На iPhone їх можна просто видалити з екрану або вимкнути в налаштуваннях їм доступ до стільникового зв'язку та інших функцій телефону. На андроїд настройки більш детальні і часто експерти не радять самостійно зупиняти роботу застосунків.

Втім, на Андроїд 9 або більш пізніх версіях ОС можна використовувати Adaptive Battery – функцію операційної системи, яка знаходиться в розділі Акумулятор в системних налаштуваннях.

Відключайте визначення місця розташування

Що відключити в айфоні для економії електроенергії, як і на андроїд – це GPS. Якщо ви сумніваєтеся в тому, чи потрібно відключати місце розташування для економії батареї, то відкиньте такі думки. GPS дуже зручно, коли вам потрібно прокласти якийсь маршрут, але в реальності ця функція корисна далеко не всім користувачам. Тому її краще відключити, щоб заощадити заряд своєї батареї.

Визначте застосунки, які садять батарею

Які програми швидко розряджають батарею - це Facebook, WhatsApp, стрімінгові сервіси. Найчастіше таких застосунків може бути дуже багато. Їх робота може стрімко розрядити ваш телефон. Також багато енергії батареї споживають і додатки для прогнозу погоди.

Щоб вимкнути їх на Андроїд, потрібно відкрити розділ батарея в системних налаштуваннях телефону і натиснути на використання батареї. Далі тиснемо поруч з будь-яким застосунком, яким ми найчастіше користуємося і перевіряємо, як часто він витрачає енергію батареї у фоновому режимі. Після цього потрібно подивитися в налаштуваннях найенергоємнішого застосунку, чи є можливість вимикати його будь-які фонові функції. Наприклад, новинні застосунки оновлюють стрічку дуже часто – незалежно від того, чи читаєте ви ці оновлення.

У тому випадку, якщо у вас на телефоні встановлена операційна система Android 9 і вище, ви можете обмежити роботу програми у фоновому режимі на рівні системи. Для цього потрібно в розділі акумулятор знайти параметр фонове обмеження.

Яскравість екрану краще залишити мінімальною

Занадто яскравий екран не корисний для зору і швидко садить батарею. Краще зменшити його до оптимального і мінімального рівня, який буде комфортним.

Відключайте графіку і анімацію

Анімація і спецефекти – це те, що садить батарею в телефоні дуже стрімко. Складна графіка стає важкою для процесора та графічного чіпа смартфона, яким потрібно більше енергії для її обробки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти