Сиве волосся не завжди має доброякісну причину: фармацевт попереджає про серйозну причину

27 серпня 2021, 10:59
213
Коли волосся посивіють, їх буде складно виправити.
Деменція Альцгеймера
Нестача вітаміну B також може викликати посивіння волосся. / Pixabay

Всі пам'ятають момент, коли вони вперше виявили єдину пасмо сивого волосся. Для багатьох це початок процесу старіння.

Згідно з Harvard Health "" ваші волосяні фолікули з віком забарвлюються менше, тому, коли волосся проходить природний цикл відмирання і регенерації, вони з більшою ймовірністю стануть сивими, починаючи з 35 років".

Однак посивіння не завжди має доброякісну причину, пише Express.co.uk.

За словами Парвіндера Сагу, провідного медичного консультанта та клініциста Simply Meds, це може бути ознакою захворювання щитовидної залози.

"Сиве волосся також може бути ознакою захворювання щитовидної залози, яке є серйозним захворюванням, яке слід діагностувати якомога швидше", - попередила Сагу.

Коли ваша щитовидна залоза виробляє занадто багато або занадто мало гормонів, це називається захворюванням щитовидної залози.

"Щоб спробувати запобігти захворюванням щитовидної залози або проблемам щитовидної залози, ви повинні переконатися, що у вас є достатньо білка, кальцію, магнію та йоду, які допомагають щитовидній залозі", - порадив Сагу.

Як він пояснив, важливі також вітаміни B, A і C.

За словами Сагу, нестача вітаміну B також може викликати посивіння волосся.

"Нестача вітаміну В може викликати посивіння волосся, це, звичайно, можна запобігти або повернути назад, якщо ви забезпечите достатню кількість вітаміну В у своєму раціоні або приймаєте добавки", - сказав він.

Хорошими джерелами вітаміну В є яйця та молочні продукти, темні листові овочі, фрукти, насіння та горіхи, м'ясо (бажано червоне м'ясо або птиця) та цільнозернові продукти.

Інші причини посивіння

Іноді сиве волосся може сигналізувати про вітіліго-стан, який викликаний нестачею пігменту, відомого як меланін, в шкірі, з медичної точки зору відомого як меланоцити, зазначає Сагу.

"Це може спричинити появу білих плям на шкірі та волоссі, а також може означати, що ваше волосся стане повністю білим або сірим", - пояснив він.

За словами Сагу, є кілька способів вилікувати вітіліго і запобігти його.

До них відносяться використання сонцезахисного фактора широкого спектру дії( SPF), приховування уражених ділянок шкіри і використання різних кремів і мазей.

"Однак, коли волосся посивіють, їх буде складно виправити", - додала Сагу.

Більш того, сиве волосся можуть бути симптомом аутоімунного захворювання.

"Сиве волосся також може бути ознакою того, що у вас вогнищева алопеція, поширене аутоімунне захворювання", - пояснює Сагу.

Його причини невідомі, тому важко зрозуміти, як це запобігти.

"Однак є кілька факторів, що пояснюють, чому це відбувається, наприклад, генетика, фактори способу життя та інші шкірні захворювання", - зазначила Сагу.

Інші можливі причини включають:

Нейрофіброматоз (також званий хворобою Фон Реклінгхаузена): ця група спадкових захворювань викликає зростання пухлин по нервах і аномальний розвиток кісток і шкіри.

Туберозний склероз: рідкісне спадкове захворювання, що викликає доброякісні пухлини в багатьох органах (включаючи мозок, серце, нирки, очі, легені і шкіру).

"На те, коли і наскільки сильно ваше волосся посивіє, в основному впливають гени, які ви успадкували від своїх батьків", - додали в Harvard Health.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти