Секрети багатого врожаю: найважливіші і обов'язкові роботи для городника і садівника у грудні

4 грудня 2021, 03:32
Грудень для городника досить зайнятий місяць. У цьому матеріалу всі головні поради для "жирного" врожаю року прийдешнього.
Секрети багатого врожаю: найважливіші і обов'язкові роботи для городника і садівника у грудні
Найважливіші роботи в саду і городі в грудні / соцмережі

Багато хто помилково вважає, що початок зими - це привід відпочити і забути про всі роботи на ділянці і починають морально налаштовуватися на новий сезон праці.

Відпочивати, звичайно, потрібно, але важливо перед цим виконати всі обов'язкові роботи в грудні, щоб ваш урожай був багатим навесні, влітку і восени.

Насамперед важливо перевірити якість укриття грядок, де зимують рослини. Варто пам'ятати, що це не тільки захист від морозу, але і від гризунів і шкідників. Саджанці можна обмотувати нетканим матеріалом.

Якщо ви не встигли раніше обрізати ягідні чагарники, а на вулиці комфортна погода, тоді це можна зробити і в грудні. Що виявиться навіть краще, ніж навесні. Варто звернути увагу на калину, агрус і смородину.

Те ж саме стосується і підзимнього посіву. При плюсових температурах в цей період ще можна засівати грядки підзимнім насінням - морква, дрібна цибуля, часник, петрушка.

Якщо ви плануєте сіяти розсаду, тоді грудень-саме час для заготівлі грунту для неї. Земля повинна добре прогрітися, щоб з неї вийшли всі шкідники. Тому її потрібно заготовляти заздалегідь.

Також грудень найкращий місяць для живцювання хвойних, особливо - ялівцю.

В останньому місяці року варто в черговий раз уважніше оглянути свій сад на предмет наявності шкідників, яких в цей час ще можна перемогти.

Секрети багатого врожаю: найважливіші і обов'язкові роботи для городника і садівника у грудні
Календар садівника та городника - роботи у грудні

І, звичайно ж, варто забратися в сараї для того, щоб також в грудні купити насіння розсади. Експерти кажуть, що це "найдешевший" місяць для таких покупок, та й вибір буде побільше, адже всі тільки починають готуватися і аншлагу в магазинах садівників і городників ще немає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти