Секрети краси волосся турецьких жінок: "таємна" зброя догляду за собою

17 квітня 2023, 08:55оновлено 18 квітня 2023, 10:30
3023
Туркені активно використовують домашні ритуали краси. Дізнавшись більше про них, ми також можемо скористатися їхніми віковими трюками.
волос
Волосся-головна прикраса людини / Instagram

Туркені відомі своєю розпещеністю і тим, що приділяють виняткову увагу своїй зовнішності. Особливо, вони активно використовують домашні ритуали краси. Дізнавшись більше про них, ми також можемо скористатися їхніми віковими трюками по догляду за собою, які включають лікувальну рожеву воду та грязьові маски.

Крім того, особливої популярності набирають турецькі процедури по догляду за волоссям.

Чим миють волосся туркені?

Ви коли-небудь замислювалися, чому у турків таке розкішне волосся, і списали це на хороші гени? Незважаючи на те, що, правда, турки, як правило, мають здорове і блискуче волосся, такий ефект також може дати ряд "трюків", які турки практикують століттями.

Мигдальне масло, яке зручно продається в аптеках у маленьких пляшечках, вже давно є популярним косметичним засобом, який використовується як зміцнюючий засіб для волосся, щоб надати йому блиск. Просто втирайте його і залиште на стільки, скільки зможете витримати, і коли ви миєте волосся, ви відчуєте, як воно стає шовковистим.

Таке ж лікування можна провести з використанням оливкової олії, якщо вона є у вашому розпорядженні. Оцет також є продуктом, який використовується для волосся, але в даному випадку як ополіскувач перед миттям голови, який робиться в душі. Цей засіб надає волоссю блиск.

Якщо ви хочете отримати ефект мелірування і вид вигорілого на сонці волосся, то заваріть міцний ромашковий чай і занурте в нього волосся. Тоді спробуйте знайти трохи сонячного світла, будь то балкон чи вікно, оскільки вважається, що поєднання цих двох створює природні світлі відблиски.

Якою косметикою користуються туркені?

Чи знаєте ви, що Туреччина є одним з найбільших виробників рожевого масла і рожевої води в світі? Ну, це так, і з усіма його чудовими цілющими властивостями настав час скористатися цим фактом. Рожева вода має чудові переваги - від лікування болю в горлі до полегшення головного болю, але особливо спокусливо виглядає використання її як тонізуючого засобу для обличчя.

Її протизапальні властивості допомагають зменшити почервоніння роздратованої шкіри та прищів, а також полегшити дерматит та екзему. Також вважається, що рожева вода запобігає появі зморшок, і тому це ідеальний час, щоб використовувати рожеву воду у вигляді спрею або навіть тонізуючого засобу.

Звіробій - для тіла і душі

Хоча екстракти звіробою стали модним природним антидепресантом у західному світі, його квіти мають набагато більш популярне та широке застосування в Туреччині. Можливо, ви бачили пляшки з яскраво-червоним маслом, що продаються на місцевих фермерських ринках, що по-турецьки називається "Sarı Kantaron Yağı".

Масло щедро наноситься на тіло, щоб запобігти появі розтяжок, і, таким чином, це практика, яку ми всі повинні спробувати на собі, щоб переконатися, що в наші дні вага, набрана через малорухливий спосіб життя, не має тривалого впливу на наш організм.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти