Таємниці борошна: який вигляд ідеально підходить для випічки та чи можна під час схуднення

22 липня 2022, 11:46
Розрізняють велику кількість видів борошна. Главред розбирався, в чому їхні головні відмінності та які види борошна ідеально підходять для схуднення.
Борошно
Які є види борошна / goodfon.ru

Багато господинь не уявляють свого життя без різноманітної випічки – торти, тістечка, терті пироги, булочки, трюфелі, кренделі – це далеко не повний список популярних десертів, для приготування яких обов'язково потрібне борошно.

На сьогодні розрізняють велику кількість видів борошна. Главред розбирався, в чому їхні головні відмінності і які види борошна ідеально підходять для схуднення.

Які є види борошна і для чого вони

  • Пшеничне борошно - чудово підходить для різноманітної випічки. Містить вуглеводи, але в ній вкрай мало харчових волокон і клітковини. Особливо цінується вищий сорт - м'який, тонкого помелу. Завдяки йому випічка виходить неймовірно смачною і повітряною, вона буквально тане в роті.
  • Вівсяне борошно - корисне при хворобах шлунково-кишкового тракту. У ньому багато клітковини, яка знижує рівень цукру в крові та відповідає за виведення токсинів з організму.
  • Рисове борошно - не містить глютену (якщо використовували шліфований рис), з нього роблять майже все дитяче харчування для новонароджених до шести місяців. Дуже легко засвоюється, в лідерах за вмістом крохмалю і білка. Активно застосовується у випічці, робить вироби хрусткими. Особливість - у тіста забирає багато рідини, тому потрібно додавати більше води.
  • Кукурудзяне борошно - відмінний продукт для діабетиків з лікувальними властивостями. Хліб з цього борошна легко засвоюється, прискорює метаболізм, нормалізує цукор крові і виділення жовчі. Допомагає при діареї, недокрів'ї та туберкульозі.
  • Житнє борошно - складається з вуглеводів і білків, також є в ньому кальцій, магній, фосфор, різні вітаміни. Житній хліб корисний при недокрів'ї і проблеми з обміном речовин. Заборонено вживати цей вид борошна пацієнтам з виразками шлунка і підвищеною кислотністю
  • Льняне борошно - набагато корисніше за традиційне пшеничне. Дойого складу входять калій, Омега-3, антиоксиданти. Якщо його додати в випічку, то вироби отримають витончений аромат і легкий коричневий відтінок. Рекомендують на цьому порошні варити соуси, панірувати котлети, воно навіть з легкістю замінить яйця.
  • Гречане борошно - дуже корисне, дієтичне і смачне. Використовується під час різноманітних дієт для схуднення.

Чим відрізняється перший і другий сорти борошна

В першу чергу розміром частинок і за кольором. Борошно другого сорту набагато темніше через вміст висівок.

відео дня
пшениця, борошно
пшениця, борошно / mugan-kz.all.biz

Види борошна для схуднення

Як це не дивно, при боротьбі із зайвою вагою також буде корисним борошно. Слід активно вживати житнє борошно, яке спалює жирові запаси і підвищує метаболізм. Рисове борошно також використовується в різних дієтах, адже містить в два рази менше жирів, ніж його пшеничний варіант.

продукти_яйца_мука_еда_пища
продукти_яйца_мука_еда_пища / 1zoom.ru

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти