Сім ознак хворого кишечника: головні показники

30 липня 2021, 17:31оновлено 30 липня 2021, 21:05
Тримати свій кишечник під контролем може бути складно.
Кишечник_живот_місячні
Дискомфорт у шлунку може проявлятися у вигляді діареї / Pixabay

Здоров'я вашого кишечника є прямим відображенням вашого загального стану здоров'я, і коли у вас нездоровий кишечник, це може позначитися на всьому вашому тілі.

Багато факторів можуть сприяти нездоровому кишечнику, включаючи високий рівень стресу, безсоння, оброблені і солодкі продукти або навіть прописані антибіотики, тому тримати свій кишечник під контролем може бути складно.

Express.co.uk поговорив з Тімом Гудвіном, засновником Lean Greens, щоб дізнатися, як визначити, чи нездужає ваш кишечник.

відео дня

Дискомфорт в шлунку

Дискомфорт в шлунку може проявлятися у вигляді діареї, запору, здуття живота, печії, газів і болю в животі.

Гудвін сказав: "Хоча ці симптоми є звичайними, вони ненормальні. У збалансованого кишечника не повинно бути проблем з переварюванням їжі і виділенням стільця. Якщо ви регулярно відчуваєте ці симптоми, найкраще проконсультуватися зі своїм терапевтом або дієтологом, чи не страждаєте ви СРК (синдромом роздратованого кишечника), поширеним захворюванням, що вражає товстий кишечник. Вони можуть порадити Вам, яких продуктів слід уникати, а також які добавки додати в свій раціон".

читайте такожРак кишечника: вчені назвали ліки, які можуть викликати хворобу

Тяга до цукру

Тяга до цукру-дивовижний симптом поганого здоров'я кишечника.

Гудвін пояснив: "по суті, кишкові мікроби виділяють білки, які схожі на регулюють голод гормони лептин і грелін. Це впливає не тільки на наш рівень голоду і тягу до їжі, але і на наш настрій. Якщо ви їсте багато цукру, непотрібні бактерії будуть процвітати на ньому і виділяти більше білків, щоб ви захотіли ще більше. Поліпшення здоров'я кишечника може допомогти вашому організму позбутися цих непотрібних бактерій і поліпшити ваш загальний настрій і здоров'я".

Повільність

Коли ваше тіло не отримує достатньо хороших бактерій з продуктів, які ми їмо, шкідливі бактерії можуть процвітати.

Гудвін сказав: "дослідження показують, що проблеми з травленням можуть викликати втому надниркових залоз, що, в свою чергу, може викликати проблеми з травленням, оскільки вашій імунній системі доводиться важче боротися, щоб позбутися від шкідливих бактерій в організмі-це порочне коло! Спробуйте очистити організм від надмірно оброблених або солодких продуктів і виберіть рецепти, які видаляють токсини і сприяють здоров'ю кишечника.

"Банан, яйця та пудинг з насінням Чіа-чудові варіанти для ранку.

"На обід виберіть середземноморський рубаний салат, а ввечері спробуйте лазанью з кабачків і помідорів або голубці з енчілади".

Ненавмисні зміни ваги

Схуднення або збільшення ваги без активної зміни дієти або режиму вправ можуть бути ознакою поганого кишечника.

Гудвін сказав: "збалансований кишечник повинен мати можливість накопичувати жир, регулювати рівень цукру в організмі і легко засвоювати поживні речовини. Бактерії, які ми отримуємо з їжею, можуть побічно змінити поведінку кишечника і викликати збільшення ваги, тоді як втрата ваги може бути ознакою надмірного бактеріального росту в тонкому кишечнику.

"Якщо у вас були тривалі періоди швидкої втрати ваги, а потім набору, обов'язково зверніться до лікаря, щоб дізнатися, яке лікування для вас найкраще".

Недолік сну

Недолік сну може бути викликаний безліччю факторів, включаючи проблеми з психічним здоров'ям, гормональні порушення, біль, ожиріння, діабет і багато іншого.

Гудвін сказав: "здоров'я кишечника, безумовно, може бути частиною цього, особливо якщо ви вживаєте алкоголь або солодку їжу перед сном. Велика частина серотоніну, також відомого як гормон щастя, виробляється в кишечнику. Поганий стан кишечника може вплинути на ваш сон, а значить, і на ваш настрій. Дізнайтеся причину порушення сну, поговоривши зі своїм терапевтом, який порадить вам, що робити далі.

"Можливо, вам потрібно додати більше клітковини у свій раціон, регулярно займатися спортом, уникати солодких продуктів або поговорити з терапевтом про свої проблеми з психічним здоров'ям".

Подразнення шкіри

Свербіж або болючість шкіри можуть дати уявлення про те, що відбувається з вашим кишечником.

Розацеа, вугри і дерматит можуть запалюватися через харчової непереносимості, неправильного харчування і запалень в кишечнику.

Гудвін додав:" Синдром дірявого кишечника може бути пов'язаний з пошкодженням кишечника, і що "витік"певних білків, мікробів або токсинів може абсорбуватися в організм, створюючи шкірні захворювання і проблеми зі здоров'ям".

Неприємний запах з рота

Неприємний запах з рота також може сигналізувати про погане здоров'я кишечника, і ми не говоримо про часниковому хлібі, який ви їли за обідом або коли ви забули прополоскати рот рідиною для полоскання рота після чищення зубів.

Гудвін сказав: "Все, що не може пройти, залишається у вашій травній системі і ферментує, може викликати неприємний запах з рота.

"Неприємний запах з рота також може бути ознакою проблеми з рефлюксом, такий як ГЕРХ, або ознакою того, що бактерії в шлунку можуть привести до виразки шлунка.

"Якою б не була основна причина, найкраще проконсультуватися з лікарем, щоб зрозуміти, як ваше травлення може сприяти погіршенню здоров'я".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти