Північний ГЗК провів масштабну екомодернізацію

22 березня 2021, 15:29
Підприємство знизило викиди пилу і газу на 20%.
Північний ГЗК провів масштабну екомодернізацію

Група Метінвест провела масштабну програму екомодернізації на Північному ГЗК. На ці цілі було виділено близько 1,5 млрд грн, повідомляє прес-служба компанії.

На підприємстві перейшли на нове обладнання і техніку і встановили сучасні газоочистки на випалювальних машинах, чим зменшили техногенне навантаження на навколишнє середовище.

Крім того, було модернізовано електрофільтри, скрубери, рукавні фільтри та встановлено три газоочисні комплекси. В результаті викиди газів знизилися до 35-40 мг/м3.

відео дня

Також на Північному ГЗК застосовуються і зелені технології, зокрема, в санітарно-захисній зоні Першотравневого кар'єру. Тільки в 2020 році на території понад 12 гектарів висадили 23 тисячі дерев і чагарників.

Генеральний директор Північного ГЗК Андрій Скачков зазначив, що підприємство поставило перед собою завдання - максимальне поліпшення всіх екологічних показників.

"Системний підхід до вирішення питань зниження техногенного навантаження на навколишнє середовище дозволив Північному ГЗК в 2020 році істотно знизити викиди пилу і газу в атмосферу – на 20% в порівнянні з 2019 роком", - зазначив він.

Скачков повідомив, що в планах підприємства на 2021 рік - масштабний проект зі згущення відходів при виробництві концентрату, роботи по заміні електрофільтрів, ряд проектів з пилоподавлення, раціонального використання водних і земельних ресурсів.

Як повідомлялося, в 2020 році на реалізацію екопроектів криворізькі підприємства "Метінвесту" направили 8 млрд грн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти