Шикарна шевелюра буде без салонних процедур: як наносити маску і бальзам для волосся

10 травня 2023, 12:16
2783
Багато дівчат не знають в якому порядку наносити маску і бальзам для волосся, щоб вони зробили пасма кращими.
волосся, маска для волосся
Що наносити на волосся першим маску або кондиціонер / Колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com

Доглянуте волосся - це те, на що звертають увагу не тільки дівчата, а й чоловіки. Погодьтеся нікого не будуть цікавити жирне, сухе, тьмяне і посічене волосся. Однак всі будуть обертатися, якщо повз буде проходити дівчина з довгим, гладким волоссям, наповненими життєвим блиском.

Багато хто вважає, що домогтися такого результату можна лише в салонах краси завдяки дорогим процедурам. Однак це не так. Насправді все полягає в правильному домашньому догляді. Салонні процедури дають лише тимчасовий ефект. А ось постійний домашній догляд - це те, від чого залежить реальний стан вашого волосся.

У догляді за волоссям недостатньо просто помити голову шампунем. Адже шампунь призначений в першу чергу для миття саме шкіри голови від бруду і жиру, який виділяється з сальних залоз.

відео дня

У цьому процесі неймовірно важливими є маски, бальзами і кондиціонери для волосся. Але відкритим залишається питання, в якому порядку наносити маску і бальзам для волосся.

Яка різниця між маскою, бальзамом та кондиціонером для волосся

Маска для волосся - це той засіб, який призначений для живлення і відновлення пошкодженого волосся. Вона може проникати в більш глибокі шари волосся і надавати потужний відновлюючий ефект.

Це засіб має густу текстуру і його необхідно тримати на волоссі досить довго. Але маску не потрібно використовувати в якості щоденного догляду. Вона вважається засобом з найглибшим і інтенсивним впливом. В її складі найбільша концентрація корисних інгредієнтів.

Бальзам для волосся дає волоссю об'єм, гладкість і блиск. Цей засіб відмінно підійде дівчатам з тьмяним і пористим волоссям. Він має живильну і зволожуючу здатність.

Бальзам містить менше корисних інгредієнтів і підходить для щоденного використання. Він здатний надати волоссю еластичність і забезпечує комплексну дію на волосся.

Кондиціонер призначений в першу чергу для захисту волосся від агресивних факторів. Цей засіб має густу текстуру. Він згладжує верхній шар волосся, надає їм м'якість, блиск і розплутує кінчики.

Цей засіб підійде тим дівчатам, які часто використовують фен, плойки. Кондиціонер покриває волоски так званою плівкою, яка захищає їх структуру.

В якому порядку використовувати маску і бальзам

Варто відзначити, що всі ці засоби необхідно наносити на вже чисте волосся - після шампуню.

Після шампуню на волосся потрібно наносити маску. Однак її досить використовувати 1-2 рази в тиждень. Найчастіше засіб необхідно тримати на волоссі близько 10 хвилин. Однак є такі маски, які повинні впливати на волосся протягом години.

Бальзам стане відмінним варіантом у "вихідні" від маски. Його достатньо буде застосовувати 2-4 рази в тиждень. Після нанесення бальзаму на волосся, його потрібно потримати 3-5 хвилин.

Що стосується кондиціонера, це той засіб, який необхідно використовувати при кожному митті голови - хоч щодня. Кондиціонер наноситься в останню чергу після всіх масок і бальзамів. Його можна тримати на волоссі не більше 3 хвилин.

Важливо! Всі засоби необхідно ретельно змивати теплою водою. Якщо ви погано змиєте маску, бальзам або кондиціонер, то ризикуєте отримати брудне волосся дуже швидко. Також дуже важливим є той нюанс, що ці засоби не можна наносити на шкіру голови, вони призначені саме для самого волосся. У разі потрапляння, наприклад, кондиціонера на шкіру, він покриє її плівкою, що лише збільшить кількість підшкірного сала.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти