Скільки мандаринів можна з'їдати на добу - відповідь дієтолога

26 грудня 2021, 13:15
5240
Клітковина, що міститься в такому фрукті, як каже дієтолог і Нутриціолог Надія Цапкіна допомагає нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту.
Мандарин
Скільки мандаринів можна з'їдати на добу - відповідь дієтолога / Flickr / Nickolas Titkov

Мандарини можуть бути як шкідливі, так і корисні. Про це дієтолог і нутриціолог Надія Цапкіна розповіла в коментарі "РИА Новости".

Вона зазначила, що мандарини — відмінне джерело кальцію, магнію, калію, вітамінів D, K і B. клітковина, що міститься в такому фрукті, допомагає нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту, а вітамін С зміцнює імунітет.

"У комплексі з фітонцидами та ефірними маслами цитрусові допомагають у боротьбі з вірусами. Наявність біофлаваноїдів і антиоксиданту бета-каротину запобігає утворенню ракових захворювань", - говорить Цапкіна.

відео дня

Фахівець зазначила, що часте вживання мандаринів може призвести до проблем з печінкою, оскільки норма фруктози в день становить не більше 40 грамів. У день Цапкіна рекомендує з'їдати не більше чотирьох-п'яти мандаринів в день.

"Але й не потрібно забувати про можливу алергічну реакцію. Людям, що страждають гастритом, також варто бути обережними, так як мандарини можуть дратувати слизову оболонку кишечника і шлунка", - зазначила дієтолог.

читайте такожДієтолог розповів, які фрукти і овочі знижують ризик інсульту

Нагадаємо, раніше дослідники встановили ефективність використання куркуми в усунення очних запалень і при цьому не знайшли ніяких ускладнень.

Група дослідників з Університетського коледжу Лондона довели, що освітлення червоного кольору може поліпшити зір (якщо воно погіршилося з віком).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти