Скільки можна зберігати свіжу рибу в холодильнику: що кажуть експерти по здоров'ю

14 вересня 2021, 22:32
У цілої риби не повинно бути слизу, а зябра повинні бути яскраво-червоного кольору.
Риба
Риба повинна мати м'який свіжий запах. Очі свіжої риби повинні бути ясними і трохи опуклими. / pixabay

Риба, отримана з прісної або солоної води, є корисним доповненням до вашого раціону, забезпечуючи як білок, так і важливі поживні речовини. Однак риба швидко псується при неправильному зберіганні - розморожена риба не має тривалого терміну зберігання.

Охолодження важливо для збереження риби свіжої, і знання того, як довго риба може залишатися в холодильнику, поки вона не буде використана, може допомогти запобігти потенційній хворобі, пише Livestrong.com.

Холодильне обладнання будинку

У рекомендаціях управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США щодо зберігання морепродуктів рекомендується використовувати всі морепродукти, включаючи рибу, протягом двох днів з моменту покупки.

читайте такожУкраїнка купила в магазині рибу і заразилася рідкісною хворобою

Її можна зберігати в холодильнику, але якщо ви не збираєтеся використовувати рибу протягом цього часу, щільно загорніть її в морозильну папір, фольгу або поліетиленову плівку і зберігайте в морозильній камері.

Американська кардіологічна асоціація рекомендує встановлювати температуру холодильника на 5 градусів або нижче, щоб риба залишалася свіжою. Продукти харчування, особливо морепродукти, що зберігаються при температурі вище 5 градусів більше двох годин, не слід вживати через ризик бактерій, які можуть привести до харчового отруєння.

Магазинне і ринкове зберігання

Якщо ви рибалка і плануєте їсти те, що ви спіймали, помістіть рибу в пластиковий холодильник з льодом. Залиште зливний отвір охолоджувача відкритим, щоб вода могла витікати з охолоджувача в міру танення льоду. Закрийте зливний отвір тільки при транспортуванні улову.

При достатній кількості льоду належним чином охолоджена риба буде зберігатися в холодильнику, поки ви не доберетеся до будинку. Помістіть в кулер стільки води і льоду, щоб риба занурилася в нього легким поштовхом, як рекомендовано Департаментом риби і дичини Аляски.

Купуючи морепродукти, шукайте рибу, яка належним чином охолоджена на рибному ринку або в продуктовому магазині. Зазвичай це означає, що ринок зберігає рибу або безпосередньо в холодильному агрегаті, або на льоду у вітрині. Крім того, запитайте себе, чи застосовує цей заклад безпечні методи обробки харчових продуктів, чи виглядає він і пахне чистим.

Хороша і погана риба

Риба повинна мати м'який свіжий запах. Очі свіжої риби повинні бути ясними і трохи опуклими. Шукайте тверду і блискучу м'якоть, яка відскакує при натисканні. У цілої риби не повинно бути слизу, а зябра повинні бути яскраво-червоного кольору.

Якщо ваша риба пахне кислим, рибним або аміачним запахом, або якщо колір м'якоті тьмяний, риба може бути старою і її слід викинути.

Заморожена риба, розморожена в холодильнику

Уникайте розморожування риби при кімнатній температурі. Це може привести до харчового отруєння. Щоб правильно розморозити заморожену рибу, помістіть її на ніч в холодильник. Це дозволить рибі поступово відтавати і не дасть їй зіпсуватися. В якості альтернативного методу розморожування риби помістіть її в герметичний пластиковий пакет і занурте в холодну воду, поки вона не розтане.

Не рекомендується розморожувати рибу в гарячій воді-це може привести до того, що поверхневе м'ясо почне готуватися, а внутрішня частина ще заморожена. Коли вона повністю розморозиться, тримайте рибу в холодильнику не більше двох днів, перш ніж їсти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти