Скільки разів на тиждень потрібно мити голову: лайфхаки для здорового волосся

10 червня 2023, 09:26
Занадто часте миття голови може призвести до того, що волосся стане менш пишним.
1686378117-1671.jpg
Немає однозначної відповіді на питання, як часто правильно мити голову. Фото Pixabay

Можливо, ви чули, що чим рідше ви будете мити волосся шампунем, тим це буде краще для вашого волосся. Або, можливо, ви думаєте про те, щоб і зовсім відмовитися від шампуню і приєднатися до руху "без шампуню" в пошуках більш здорового і красивого волосся.

Експерти кажуть, що немає однозначної відповіді на питання, як часто люди повинні мити голову шампунем. Можливо, вам не потрібно робити це так часто, як ви думаєте. Зазвичай це зводиться до особистих уподобань. Просто погляньте на свій тип волосся і вибір укладання.

Як часто потрібно мити голову:

відео дня

"Я завжди говорила, що можна кілька днів не користуватися шампунем", — говорить Аллі Вебб, професійний перукар і засновник Drybar в США. "Для нормального волосся з точки зору жирності та середньої щільності я іноді раджу своїм клієнтам не мити волосся шампунем якомога довше".

Що буде, якщо мити голову кожен день? Занадто часте миття голови може призвести до того, що волосся стане менш пишним.

Чому потрібно рідше мити голову?

Шампунь затримує жир, тому, якщо ви робите це занадто часто, ви можете висушити волосся, зробивши його схильними до ламкості, говорить Анжела Лемб, доктор медичних наук, доцент дерматології в медичній школі в Нью-Йорку.

"Волосся виробляє натуральне масло, яке називається шкірним салом, а шампунь — це емульгатор, який захоплює і вловлює надлишок олії, бруд і залишки продукту, які потім змиваються, щоб очистити волосся", — говорить Лемб.

Здебільшого трохи бруду є нормальним і природним. "Він забезпечує зволоження та захисний бар'єр для шкіри та волосся", — каже Керолін Гох, доктор медичних наук, доцент клінічної медицини в медичній школі Девіда Геффена в Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі.

Що буде, якщо мити голову через день?

Експерти погоджуються: тільки невелика група людей потребує щоденного миття шампунем, наприклад, у тих, у кого дуже тонке волосся, у тих, хто багато тренується (і пітніє), або у тих, хто живе в дуже вологих місцях, говорить Гох.

"Якщо у вас жирна шкіра голови, щоденне миття необхідне", — пояснює вона. "Іноді люди думають, що у них суха шкіра голови, тому що у них є лупа, але в таких ситуаціях корисно і більш часте миття".

Скільки разів найкраще мити голову?

Для середньостатистичної людини, мити голову через день або кожні 2-3 дні без миття, в цілому нормально.

"Загальних рекомендацій немає. Якщо волосся помітно жирне, шкіра голови свербить або лущиться через бруд", - каже Гох, — це ознаки того, що пора мити волосся шампунем.

"Якщо ви укладаєте волосся або використовуєте нагріті інструменти для укладання, найголовніше, що я кажу людям, — це переконатися, що ваше волосся надзвичайно чисте, коли ви починаєте", — говорить Вебб. "Волосся буде довше триматися, виглядати краще, і в цілому вам доведеться рідше використовувати ці стресори".

За словами експерта, важливо слідувати своїй інтуїції і перевагам, з одним застереженням. "Незалежно від того, як почувається ваше волосся, ніколи не робіть паузи довше 14 днів", — каже Лемб.

Го каже, що з медичної точки зору деякі її пацієнти миють голову лише раз на тиждень. Вона каже, що поки у них немає проблем зі шкірою голови, все в порядку. Вона не радить їм мити голову частіше.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти