Скільки країн можна відвідати з українським covid-сертифікатом: відповідь МОЗ

3 січня 2022, 21:03
За словами заступника міністра охорони здоров'я Марії Карчевич, українцям відкритий доступ до 52 країн світу.
вакцина вакцинація
Скільки країн можуть відвідати українці з сертифікатом / Getty

У недалекому майбутньому українці зможуть відвідувати ще більше країн з сертифікатом вакцинації від коронавірусу. Зараз з документом запросто можна відвідати 52 країни світу, повідомляється на сторінці МОЗ в Facebook.

Незабаром Україна приєднається до глобальної мережі covid-сертифікатів і з того моменту українці зможуть відвідувати значно більше країн.

За словами заступника міністра охорони здоров'я Марії Карчевич, українцям відкритий доступ до 52 країн світу, держав, які визнають українські COVID-сертифікати в Дії.

Згодом, незважаючи на пандемію коронавірусу і поширення нового штаму "Омікрон", українцям буде відкритий доступ ще понад 80 держав світу, які визнають українські covid-сертифікати, уточнила чиновник.

"Незабаром з українським covid-сертифікатом можна буде відвідати понад 80 країн світу. Україна готується приєднатися до глобальної мережі ковід-сертифікатів, здатної охопити всі країни світу. Учасники мережі визнаватимуть цифрові документи один одного і не вимагатимуть додаткових документів при перетині кордону", - сказала Карчевич.

За її словами, це означає, що у вакцинованих громадян України буде можливість відвідувати більше країн без ПЛР-тестів самоізоляції в країнах прибуття, якщо це дозволяє епідемічна ситуація.

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що якщо людина вакцинована від коронавірусу двома дозами, вона повинна через рік повністю ревакцинуватися - зробити щеплення двома дозами. При цьому людина може вибрати інший тип вакцини, ніж той, який використовувався під час першого щеплення від коронавірусу.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти