Скільки смажити котлети зі свинини: 3 секрету приготування ароматної і соковитої страви

16 січня 2023, 07:30
Розповімо, скільки смажити котлети з хрусткою скоринкою, щоб вони танули в роті.
Скільки смажити котлети зі свинини
Скільки смажити котлети зі свинини / pixabay.com

Ароматні, соковиті, з хрусткою скоринкою котлети - мрія будь-якого гурмана. Щоб приготувати таку страву потрібно знати точно, скільки смажити котлети зі свинини, яловичини або іншого виду м'яса. Главред пропонує, дізнатися, як правильно готувати страву, щоб здивувати рідних.

Як правильно смажити котлети

Для того, щоб приготувати смачні і ароматні котлети знадобитися не так вже й багато – м'ясний фарш, цибуля, хліб, молоко, 2 яйця, сіль, спеції. Все це потрібно перемішати в однорідну масу, а ще краще пропустити разом з м'ясом через м'ясорубку. Коли фарш готовий, постає питання, скільки смажити котлети на сковороді, щоб отримати соковите блюдо.

Блюдо, яке готується в домашніх умовах, потрібно підготувати до приготування – заздалегідь сформувати окремі кульки, які обвалюються в панірувальних сухарях або в борошні. Якщо ж це напівфабрикат, то такі котлети досить відокремити одна від одної і трохи розморозити на тарілці. Після цього можна сміливо смажити.

відео дня

Час смаження: від чого залежить

Господині знають, що м'ясо в котлетах має дійти до повної готовності, тому важливо знати скільки смажити котлети на сковороді або скільки запікати котлети в духовці, щоб вони приготувалися. Час приготування залежить від наступних факторів:

  1. Напівфабрикати - такі котлети смажаться недовго після розморожування. Якщо вони заморожені, то доведеться потримати їх на сковороді довше.
  2. Домашні котлети - смажаться довше, так як в них сире м'ясо. Також варто їх смажити спочатку на сильному вогні до напівготовності, а потім зменшити газ і смажити до готовності. Так можна отримати саму смачну і хрустку скоринку.
  3. Під кришкою - якщо смажити котлети зі свинини на сковороді і накрити кришкою, то час приготування зменшиться, але не вийде хрусткої скоринки. Такі котлети готують на повільному вогні, щоб вони присмажилися.
  4. Обсяг котлет також впливає на час приготування. Великі вироби потрібно готувати довше, щоб вони просмажилися або пропеклися в духовці. Котлети дрібні можна смажити менше.

Скільки смажити до хрусткої скоринки

Найголовнішим залишається питання, скільки хвилин смажити котлети зі свинини, яловичини. Точної відповіді на нього немає, кожна господиня повинна знайти оптимальне для себе час приготування. Однак існують тимчасові проміжки, за які блюдо досягає потрібного ступеня прожарювання:

  1. Для хрусткої скоринки-викладаються кульки на розігріту заздалегідь сковороду і смажаться в гарячому маслі і на сильному вогні 1-2 хвилини. Після цього вогонь потрібно зменшити і смажити їх до повної готовності ще 5-7 хвилин.
  2. М'які і соковиті котлети смажаться на розігрітій заздалегідь олії. Приготування починається з розігріву масла, самі котлети смажаться на повільному вогні по 5 хвилин з кожного боку. Після цього на сковороду додається трохи бульйону або води і битки гасяться до повної готовності ще 10 хвилин з кожного боку.
  3. Також можна вибрати час приготування в залежності від розміру. В середньому котлети зі свинини і яловичини смажаться 10-20 хвилин. За цей час їх перевертають 3-4 рази, щоб не пригоріли.

Час приготування може збільшиться до 20-25 хвилин, якщо готуються великі і пишні битки. Їх також можна готувати під кришкою, щоб вони присмажилися і зберегли соковитість, м'якість і аромат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти