Шкаралупа злетить з яйця за секунди: секретний інгредієнт, який варто додати у воду при варінні

26 січня 2023, 16:45
При варінні яєць господині додають всього один дешевий продукт, який точно знайдеться в кожному будинку.
яйце
Як правильно варити яйця / фото ua.depositphotos.com

У кожному будинку з різною періодичністю господині варять курячі яйця. Це продукт, який багато хто дає дітям, додають в салати або інші страви. Багато хто просто любить їсти яйця, адже вони насичені білком.

Однак тут є один нюанс, який може сильно дратувати. Вся річ у тому, що після варіння їх буває дуже важко очистити від шкаралупи. Особливо це стосується свіжих домашніх яєць. Іноді шкаралупа прилипає до білка настільки сильно, що доводиться викидати цілі шматки продукту, адже інакше почистити неможливо.

Однак є спосіб, який дозволяє позбутися від цього надокучливого процесу. Для цього господині використовують всього один інгредієнт.

Що додати у воду для варіння яєць

Досвідчені господині не варять яйця без солі. Саме цей продукт злегка руйнує шкаралупу, що в підсумку робить легшим процес очищення.

Головне, не варто додавати сіль відразу в холодну воду. Краще це зробити через кілька хвилин, коли вода стане більш гарячою. Тоді сіль зможе добре розчинитися, інакше вона може залишитися у вигляді дрібних кристаликів на дні каструлі.

Як правильно чистити яйця від шкаралупи

Щоб процес очищення зайняв у вас мінімум часу і яйце залишилося красивим і гладеньким, потрібно все зробити правильно. Після варіння варто повністю злити гарячу воду. Після цього не поспішайте заливати яйця холодною водою.

Спершу потрібно розколоти саму шкаралупу. Яйця можна навіть трохи побити об стінки каструлі. Лише після цього можна заливати їх холодною водою.

Через кілька хвилин ви можете починати чистити яйця. Шкаралупа буде сама злітати.

Вас також зацікавить:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти