Сковорода буде служити роками: що не можна смажити на антипригарному покритті

21 липня 2023, 02:02
2298
Власникам сковорідок важливо знати, що псує антипригарне покриття.
Що не можна смажити на антипригарній сковороді
Що не можна смажити на антипригарній сковороді / Колаж Главред, фото: скріншот YouTube

Антипригарні сковороди стали популярним вибором в кулінарії завдяки своїй зручності і можливості готувати з мінімальною кількістю масла. Ми розповімо, що псує антипригарне покриття.

Що не можна робити з антипригарним покриттям?

Використання металевих або гострих інструментів: При готуванні на антипригарній сковороді не слід використовувати металеві лопатки, виделки або ножі. Вони можуть пошкодити покриття і привести до втрати його властивостей.

Зайве нагрівання: Перегрів антипригарної сковороди може призвести до руйнування покриття і виділенню токсичних випарів. Рекомендується використовувати середній і низький рівень нагріву при приготуванні на такій сковороді.

відео дня

Постійні механічні дії: Постійне тертя і сильний механічний вплив на покриття, наприклад, при багаторазовій мийці в посудомийній машині, може зменшити його ефективність і довговічність.

Що не можна смажити на антипригарній сковороді?

Птицю з кістками: Смаження птиці з кістками, наприклад, курячих ніжок або крил, може пошкодити покриття, бо гострі кістки можуть дряпати його при приготуванні.

Смажену ковбасу або сосиски: Жир, який виділяється при смаженні ковбаси або сосисок, може бути агресивним до антипригарного покриття, що призведе до його пошкодження.

Їжу з рясним використанням масла: Смаження продуктів з надмірним використанням олії або жирів може призвести до його перегріву і пошкодження покриття.

Вам може бути цікаво:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти